Echipaje mixte alcatuite din politisti, jandarmi, politisti de frontiera, politisti locali si militari au executat 47 de misiuni pe raza judetului

Echipaje mixte alcatuite din politisti, jandarmi, politisti de frontiera, politisti locali si militari din cadrul Batalionului 612 Artilerie Antitanc "Maramures" au executat, in sistem integrat 47 de misiuni, in ultimele 24 de ore, pe raza judetului.

Cele 178 de efective angrenate au asigurat paza locatiilor de carantinare si au actionat pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice, pentru depistarea si identificarea persoanelor care se sustrag masurii de izolare la domiciliu, pentru fluidizarea circulatiei rutiere si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor care au venit in tara, pentru verificarea persoanelor aflate in evidente cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu, pentru verificarea respectarii de catre societatile comerciale si persoanele fizice autorizate a interdictiilor impuse prin ordonantele militare.

De asemenea, au fost prezenti in zonele publice si private de agrement pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica, inclusiv cu grupe canine si vehicule specializate pentru deplasare in zonele montante. In executarea misiunilor au fost utilizate 65 mijloace de mobilitate. Au fost verificate peste 200 de persoane cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu.

S-au preluat si condus din punctele de trecere a frontierei de stat in carantina institutionalizata opt persoane venite din state aflate in zona rosie de risc. S-au aplicat pentru nerespectarea prevederilor legale 115 sanctiuni contraventionale in valoare de 117015 lei. O persoana a fost depistata si identificata ca nu a respectat masura de izolare la domiciliu. A fost sanctionata contraventional si introdusa in carantina institutionalizata, cu suportarea cheltuielilor aferente.

In perioada executarii misiunilor au fost depistate, identificate si sanctionate contraventional 75 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasarii in afara locuintei/gospodariei, in conformitate cu prevederile Ordonantei Militare nr.3/2020.

La nivelul Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Maramures sunt centralizate date cu privire la 14 locatii de carantinare. De asemenea, in izolare la domiciliu se afla 142 de cetateni, statistica ce include si membri familiei. Sunt in carantina 347 persoane venite in tara din state situate in zona rosie de risc si care in conformitate cu procedurile stabilite au intrat in carantina institutionalizata. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures solicita cetatenilor sa respecte prevederile ordonantelor militare, normele de igiena si de distantare sociala/fizica recomandate de catre specialisti. Facem un apel populatiei sa aiba in aceste zile un comportament responsabil si sa evite deplasarile care nu sunt necesare pentru a reduce expunerea la COVID-19.

De asemenea, pentru prevenirea si limitarea raspandirii infectiei cu noul Coronavirus este importanta purtarea in spatii publice a mastii de protectiei sau a altor materiale vestimentare pentru acoperirea gurii si a nasului. Cetatenii pot apela gratuit numarul de telefon 0800.070.030 pentru a beneficia de suport psihologic si sprijin social. de luni pana sambata, in intervalul orar 8:00-24:00. De asemenea, pot apela pentru recomandari linia TELVERDE, 0800.800.358. Precizam faptul ca informatiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sanatate, numarul de teste sunt comunicate doar la nivel central de catre Grupul de Comunicare Strategica.

Coronavirus Romania: 12.567 de infectii, dintre care 755 morti din cauza COVID-19
Citeste
Instabilitate atmosferica si cod galben de ploi pana luni seara
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.