In maramures sunt in izolare la domiciliu 2845 de persoane si in carantina 421

Adaugat in categoria Eveniment
in-maramures-sunt-in-izolare-la-domiciliu-2845-de-persoane-si-in-carantina-421.jpg

Echipaje mixte alcatuite din politisti, jandarmi, politie de frontiera, dar si politistii locali verifica in judetul Maramures respectarea masurilor de prevenire si limitare a raspandirii infectiei cu noul Coronavirus –Covid 19.

De asemenea, aseara au fost organizate actiuni preventive pentru respectarea prevederilor din Ordonanta Militara nr.2/2020 cu privire la circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 22.00 -6.00, dar si pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale.

Efectivele structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au fost angrenate in 135 de misiuni pentru mentinerea ordinii publice la unitatile spitalicesti, respectarea masurilor de interdictie cu privire la izolarea la domiciliu de catre persoanele aflate in evidente, fluidizarea circulatiei rutiere si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor reveniti in tara, verificarea respectarii interdictiilor impuse dupa declararea starii de urgenta societatilor comerciale si persoanelor fizice autorizate.

Au fost verificate pentru respectarea masurii de interdictie aproximativ 2000 de persoane care sunt in izolare la domiciliu. S-au aplicat 10 sanctiuni contraventionale in valoare de 14.300 lei, din care trei pentru nerespectarea masurilor de izolare in context, doua pentru fapte de natura economica si cinci sanctiuni in context.

Prefectul Nicolae-Silviu Ungur a solicitat autoritatilor administratiei publice locale, dar si institutiilor publice deconcentrate, respectiv echipelor de interventie din serviciile de utilitate publica sa respecte Regulamentul cu privire la datele cu caracter personal ale persoanelor care sunt in carantina sau izolare, ca si masura stabilita si aplicata pentru limitarea raspandirii COVID-19.

La nivelul judetului sunt in izolare la domiciliu 2845 de persoane, statistica ce include si membrii familiei.

In carantina sunt 421 de persoane, venite din Italia, din zona rosie, care in conformitate cu procedurile operationale au intrat in carantina institutionalizata. Atragem atentia, in conformitate cu prevederile Ordonantei Militare nr.2/2020, ca persoanele izolate la domiciliu, ca masura de prevenire a raspandirii COVID-19, care parasesc locatia in care acestea au fost plasate, fara aprobarea autoritatilor competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate si sunt conduse de fortele de ordine publica si plasate in carantina institutionalizata, sub paza.

Pentru cresterea gradului de siguranta publica pentru cetateni, toate efectivele din sistemul de siguranta si ordine publica din judetul nostru sunt la datorie si actioneaza in sistem integrat.

accident-din-cauza-a-doi-soferi-neatenti-unul-beat.jpg
Accident din cauza a doi soferi neatenti, unul beat
Citeste
VIDEO
Citeste