Iesirile de 1 Mai la iarba verde, complet interzise. Padurile vor fi supravegheate cu drone si elicoptere

Iesirile de 1 Mai la iarba verde, complet interzise. Padurile vor fi supravegheate cu drone si elicoptereHepta
De felul in care ne vom comporta si vom respecta obligatia de a sta in casa de 1 mai, depinde prelungirea starii de urgenta dupa 15 mai. Este avertismentul pe care il repeta insistent autoritatile, in frunte cu presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban.

Politia si Jandarmeria au anuntat ca maine, toate padurile vor fi supravegheate cu drone si elicoptere. De altfel, vor trimite pe teren si echipaje de agenti insotiti de caini pentru a ii depista pe cei care nu respecta aceste masuri.

Daca in anii trecuti, romanii obisnuiau sa iasa de 1 mai la iarba verde pentru a face un gratar si sa se bucure de natura, maine acest lucru este complet interzis.

"Anul acesta, 1 mai il petrecem acasa, in familie, asa cum am petrecut si Sarbatorile Pascale. Pentru a ne asigura ca totul este in regula, de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, domnul ministrul Vela a dispus suplimentarea efectivelor pentru aceasta perioada. Vorbim de peste 150 de grupe de interventie, formata din patru, pana la zece membri fiecare grupa. De asemenea, la aceste activitati in teren participa si politia canina, jandarmeria canina si jandarmeria calare.

De asemenea, folosim din ce in ce mai mult ceea ce inseamna capabilitate din partea Inspectoratului General de Aviatie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Colegii care se afla la bordul acestor aeronave transmit informatii fortelor din teren, celor de la sol pentru a preveni producerea unor evenimente negative", a anuntat la Sinteza Zilei, secretarul de stat Bogdan Despescu.

Relansarea economica, prioritarea numarul 1 in judetul Maramures!
Citeste
Persoane private de libertate in izolare in penitenciarul baia mare
Citeste
Articol preluat de pe emm.ro. Citeste tot articolul aici.