Persoane private de libertate in izolare in penitenciarul baia mare

In ultima perioada am primit tot mai multe "ponturi" din interiorul Penitenciarului Baia Mare, conform carora niciun detinut nu ar fi fost testat desi ar fi venit prin transfer din alte penitenciare. S-a facut referire la un caz concret venit de la Penitenciarul Gherla, in urma cu ceva vreme. Mentionam ca la aceasta unitate de detentie au fost confirmati pozitiv doi angajati.

Ce spune Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures

"Referitor la situatia semnalata de dumneavoastra cu privire la persoana incarcerata, va precizam ca Directia de Sanatate Publica Maramures ne-a comunicat ca este vorba despre o situatie de caz care a fost in urma cu trei saptamani. Persoana incarcerata nu a fost contact apropiat cu persoana confirmata cu COVID-19.

Medicul de la penitenciar a prezentat si discutat cu epidemiologi si personal medical din cadrul Directiei de Sanatate Publica Maramures situatia acestei persoane.

Pentru a preveni si limita raspandirea infectiei cu noul Coronavirus, persoana incarcerata a fost plasata in izolare pe o perioada de 14 zile, timp in care fost monitorizat de catre personal medical. Nu a prezentat simptomatologie specifica definitiei de caz" a transmis Dan Buca, purtator de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures.

Ce spun sursele noastre din interior

Conform unor informatii la aceasta ora in Penitenciarul Baia Mare ar fi patru detinuti care se afla in monitorizare si izolare. Acestia sunt monitorizati medical si nu prezinta simptomatologie specifica SARS-CoV-2 sau alte infectii ale cailor respiratorii. Niciunul nu ar fi fost testat pana in acest moment din cauza faptului ca s-a schimbat metodologia dupa care se fac aceste testari la nivelul tarii noastre.

De altfel, trebuie spus ca pana in acest moment la Penitenciarul Baia Mare nu a existat niciun caz confirmat pozitiv SARS-CoV-2, nici in randul detinutilor si nici in randul personalului angajat.

Ce spun alte surse

Alte surse din interior sustin ca persoanele detinute au venit de la Bucuresti in aceeasi duba cu detinutul confirmat pozitiv la Penitenciarul Deva in data de 16 aprilie 2020. Ba mai mult, unul dintre acestia a stat chiar pe scaunul de langa detinutul confirmat pozitiv. Si nu ar fi fost singurii in respectiva duba deoarece s-ar fi transportat detinuti pe ruta Bucuresti – Deva – Bistrita – Baia Mare.

TREBUIE SA MENTIONAM FAPTUL CA DETINUTUL DE LA DEVA ESTE ASIMPTOMATIC. Totodata, mai spunem si faptul ca Administratia Nationala a Penitenciarelor a sustinut la momentul respectiv ca acel detinut confirmat pozitiv nu a intrat in contact cu nicio persoana. Oare sa fie asa?

Ce ni s-a mai transmis din interiorul Penitenciarului Baia Mare este si faptul ca detinutii stau in izolare in aceeasi celula si sunt monitorizati de un cadru medical echipat corespunzator. In cazul in care acestia sunt asimptomatici nimeni nu isi va da seama ca au contactat virusul, in lipsa unei testari.

Comenteaza cu Facebook

Iesirile de 1 Mai la iarba verde, complet interzise. Padurile vor fi supravegheate cu drone si elicoptere
Citeste
Pinochio de Cavnic. S-a plimbat cu elicopterul si apoi a pozat in erou!
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.