Grup infractional care se ocupa de trafic cu minori, destructurat de politisti

ACTIUNE IN FORTA IN MARAMURES  La data de 27 august a.c., politistii ai Brigazi de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj – Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Maramures, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 8 perchezitii pe raza localitatilor Viseu de Sus si Leordina, din judetul Maramures, pentru destructurarea unei grupari infractionale care ar fi exploatat minori prin munca fortata.

8 barbati, cu varste cuprinse intre 29 si 61 de ani, sunt banuiti ca, sub pretextul derularii unor activitati educative privind recuperarea si reintegrarea sociala a tinerilor, ar fi supus minori la munci epuizante, i-ar fi lipsit de libertate si le-ar fi interzis sa ia legatura cu familiile, cu alte persoane ori cu autoritatile.

Astazi, au fost puse in executare 9 mandate de perchezitii domiciliare si 3 mandate de aducere pentru cei in cauza, doi dintre acestia fiind cetateni germani.

Totodata, au fost ridicate documente pentru probarea activitatii infractionale si sume de bani.

In prezent, 4 minori si un major au fost incredintati spre institutionalizare temporara D.G.A.S.P.C. Maramures, urmand a fi clarificata situatia tuturor minorilor.

Actiunea s-a desfasurat cu suportul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale a Politiei Romane. De asemenea, la activitati au participat jandarmi, iar un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie din cadrul M.A.I. a survolat zona pe timpul actiunii.

La data de 27 august 2019, D.I.I.C.O.T. – Structura Centrala a preluat dosarul inregistrat la Biroul Teritorial Maramures, avand in vedere complexitatea cauzei si resursele tehnice, logistice si umane necesare aflarii adevarului judiciar.

Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de minori, pentru documentarea intregii activitati infractionale si luarea masurilor legale.

Informatii furnizate de IPJ Maramures

DupA 13 ani de cAnd am prezentat cazul In exclusivitate!!! trafic de minor la viseu de sus
Citeste
Bunuri sustrase din supermarket, recuperate de politisti
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.