GAVRA BOGDANEL: "In 27 septembrie este important sa votam. Un drept, dar si o obligatie pentru fiecare dintre noi. Din respect pentru Baia Mare si baimareni"

Campania electorala pentru alegerile locale 2020 a ajuns la sfarsit si mai urmeaza doar votul decisiv exprimat la urne. A fost o campanie atipica, desfasurata mai mult in presa scrisa, online, dar in special pe social media, spatii in care candidatii si-au exprimat opiniile si programele fara sa fie necesar sa-si priveasca in ochi alegatorii. Ne-am intanit pentru ultima parte a interviului nostru cu Bogdanel Gavra, candidatul aflat pe locul intai de pe lista pentru Consiliul local Baia Mare, depusa de Partidul Miscarea Populara.

Reporter: – Suntem la finalul unei provocari care constituie totodata si o premiera. Cum v-ati integrat si adaptat conditiei de politician, candidat pentru o demnitate publica?

Bogdanel Gavra: – Sunt obisnuit sa interactionez cu multi oameni, am facut-o ca sef al Serviciului de asistenta sociala si lider de proiecte europene. Imi place sa comunic, sa coordonez actiuni cu implicare masiva a voluntarilor, dar in aceasta campanie electorala am invatat ceva in plus: sa ascult oamenii, in postura lor de cetateni ai comunitatii baimarene. Este un inceput pe care vreau sa-l dezvolt, dand o noua dimensiune, reala si pragmatica, conceptului de serviciu public. Nu am candidat dintr-o pornire spontana, ci pentru ca vreau sa dovedesc ceva important, ca in politica poate exista implicare, responsabilitate si mai ales respect fata de cei care ti-au incredintat votul.

R: – Cum a fost primita candidatura, ce va spuneau oamenii cu care v-ati intalnit si interactionat?

B.G: – Cu foarte multa incredere si speranta. Baimarenii sunt oameni cinstiti, se uita direct in ochii tai si asteapta sa-ti onorezi angajamentele. Eu nu am facut promisiuni, eu mi-am luat angajamente ferme pe care le voi duce la bun sfarsit. Nu pot si nu concep ca peste patru ani sa ma prezint in fata alegatorilor dand din umeri si invocand scuze pentru lipsa mea de performanta. Voi fi prezent intre oameni si voi comunica direct cu acestia, fiind vocea lor in deliberativul local. Instrumentele exista, avem Consilii civice in cele 13 cartiere, un Consiliu Civic Municipal, cadrul legal si democratic in care optiunile si vointa cetatenilor poate si trebuie sa fie auzita.

R: – In campania pentru Baia Mare nu au lipsit duritatile, atacurile la persoana si practicile incorecte. S-a abuzat de suportabilitatea spatiului public, facebook-ul devenind de la instrument de laudatio un mijloc de delatiune. Au fost cateva demersuri ale candidatilor in functie aflate sub suspiciuni de mita electorala si chiar actiuni de promovare sau publicitate mascata. Cum apreciati prestatia candidatilor din Baia Mare, a partidelor si aliantelor electorale?

B.G: – Nu voi comenta ce si cum au facut ceilalti candidati, cei mai in masura a se exprima fiind cetatenii, prin votul din 27 septembrie. Pot face referiri la parcursul si experientele mele personale, un parcurs in care am reusit sa ma manifest responsabil si echilibrat. Am avut si doua saptamani dificile, perioada in care desi am fost izolat din cauza infectiei cu noul virus, baimarenii au fost aproape de mine, intrecand asteptarile mele. Mi-am pus gandurile si sufletul in cuvinte, cu toata sinceritatea de care sunt in stare, texte postate in presa si pe social media. Am fost profund emotionat cand am vazut miile de vizualizari, aprobari si mesaje de incurajare de la cunoscuti, dar si de la baimareni care auzisera de Bogdanel Gavra. Am inteles cat suntem de solidari si puternici impreuna si de ce iubim Baia Mare.

R: – Domnule Gavra, sa facem un mic scenariu. Ati fost ales consilier local, iar primarul ales va dori sa-si subordoneze activitatea deliberativului, o experienta pe care o traim de 8 ani. Ce veti face daca o anumita majoritate manipulata si obedienta va anula bunele Dv. intentii?

B.G. – Porniti de la o premisa gresita pe care nu o accept. Nu o vor accepta nici baimarenii care prin votul lor au "angajat", in serviciu public, 23 de consilieri si un primar. Dar daca, prin reducere la absurd, cineva ar vrea sa conduca si nu sa administreze municipiul, voi merge in cartiere si voi solicita sprijinul cetatenilor. Baia Mare apartine baimarenilor, nu politicienilor sau partidelor, orasul este al cetatenilor care merita respect prin instaurarea legalitatii. Nu mai suntem in conditia de oras afectat emotional ca in 2016, perioada de criza in care datorita absenteismului celor rationali si nemultumiti, 25% din electorat a decis pentru o majoritate absenta.

R: – Traim vremuri ciudate, mii de oameni sunt afectati de criza sanitara, economica, somaj si alte mii sunt ingrijorati pentru ziua de maine si painea familiei. Vor iesi baimarenii la vot? Vom avea un Consiliu local competent si un primar cu legitimitate reala?

B.G: – Da. Sunt convins ca o vor face cei care voteaza regulat, dar si nemultumitii, indecisii, mediul de afaceri si academic, functionarii publici, tinerii si minoritatile. In momente de criza si incercari majore, comunitatea trebuie sa-si stranga randurile, manifestand unitate si solidaritate. Trebuie sa dovedim ca suntem responsabili pentru noi, pentru cei de maine, dar mai ales pentru cei care vor veni. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Bogdanel Gavra

Articol comandat de Partidul Miscarea Populara Maramures. Cod unic de identificare 21200020.

Articolul GAVRA BOGDANEL: "In 27 septembrie este important sa votam. Un drept, dar si o obligatie pentru fiecare dintre noi. Din respect pentru Baia Mare si baimareni" apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Cumparam si modernizam Statiunea Izvoare
Citeste
Gafa? Pe premierul Ludovic Orban l-a apucat rasul cand a vorbit de metroul de la Cluj
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.