Gabriel Zetea (PSD): "Invatamantul online poate adanci si mai mult inegalitatile deja mari intre elevii romani, arata Comisia Europeana"

Presedintele PSD Maramures si candidat al social-democratilor maramureseni pentru Camera Deputatilor arata ca, potrivit raportului prezentat de Comisia Europeana, apelurile PSD pentru redeschiderea scolilor au fost justificate. Comisia Europeana a publicat, joi, Monitorul anual al educatiei si formarii care analizeaza cum evolueaza educatia si formarea in UE si in statele sale membre. In ceea ce priveste Romania, raportul arata ca "in pofida masurilor de atenuare a impactului pe care il are COVID-19 asupra educatiei, trecerea la invatamantul la distanta risca sa agraveze inegalitatile deja mari".

"Incapatanarea presedintelui Iohannis si a Guvernului Orban de a redeschide scolile compromite total educatia elevilor romani. Comisia Europeana vede realitatea, Iohannis si Orban NU. Este o palma usturatoare pe care raportul Comisiei Europene o da lui Ludovic Orban si Guvernului lui Iohannis. Incompetentii din PNL au luat masura inchiderii tuturor scolilor din Romania chiar in ziua in care OMS Europa recomanda statelor UE sa nu lase unitatile de invatamant deschise, pentru a nu risca sa aiba <o generatie COVID pierduta>! Dupa raportul CE si recomandarile OMS Europa, incapatanarea lui Orban de a nu-i lasa pe copii sa mearga la scoala este cu atat mai aberanta si mai de neinteles. Aberant este si ca unitatile scolare sa fie redeschise doar pentru alegerile pe care PNL le asteapta cu ardoare in speranta ca vor primi inca o data voturile romanilor, inainte de a se compromite total in cetatenilor! In 6 decembrie sa trimitem acasa acesti incompetenti! In 6 decembrie sa spunem <DA> pentru o viata normala, fara haosul generat de PNL!", sustine presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea.

Contextul socioeconomic afecteaza in mod semnificativ performantele elevilor/studentilor, limitand rolul pe care il poate juca educatia ca garant al egalitatii de sanse. In pofida masurilor de atenuare a impactului pe care il are COVID-19 asupra educatiei, trecerea la invatamantul la distanta risca sa agraveze inegalitatile deja mari", arata concluziile raportului despre Romania. Anul acesta, Monitorul din 2020 se axeaza in special pe predarea si invatarea in era digitala.

Articol comandat de Partidul Social Democrat Maramures, cod mandatar financiar 11200020

Articolul Gabriel Zetea (PSD): "Invatamantul online poate adanci si mai mult inegalitatile deja mari intre elevii romani, arata Comisia Europeana" apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

PREVENIRE: Actiuni pentru verificarea legalitatii transporturilor rutiere de persoane
Citeste
Cinci masini abandonate au fost ridicate astazi de pe domeniul public al municipiului Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.