FOTO, VIDEO: 55.800 de pachete tigari, de 136.000 euro, confiscate la frontiera de nord. Un maramuresean si o satmareanca, cercetati pentru contrabanda


Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in urma unor actiuni declansate la frontiera de nord a tarii, 55.800 pachete cu tigari in valoare de 136.000 de euro.

Un maramuresean si o satmareanca sunt cercetati pentru contrabanda, iar azi, urmeaza sa fie prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

Ieri, 15 noiembrie a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Negresti Oas au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 12.00, au observat, pe directia localitatii Bixad, doua persoane (un barbat si o femeie) care incarcau colete invelite in folie neagra dintr-un adapost de animale intr-o autoutilitara.

In momentul in care au fost surprinsi de catre politisti de frontiera, cei doi incarcasera deja douazeci si cinci de colete in masina, iar celelalte unsprezece se aflau in adapostul de animale.

In scurt timp au fost informate si autoritatile ucrainene despre evenimentul de frontiera.

Cele doua persoane – femeia, in varsta de 52 de ani din judetul Satu Mare si barbatul, in varsta de 29 de ani din Maramures – precum si masina impreuna cu cele 36 de colete gasite la fata locului au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetari. In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 23.100 de pachete cu tigari, provenite din magazine de tip Duty Free, a caror valoare se ridica la peste 270.000 lei.

Mijlocul de transport, in valoare de 1.500 lei, a fost retinut pentru continuarea verificarilor.

Cele doua persoane au fost retinute pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de astazi sa fie prezentate in fata judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Negresti Oas cu propunere de arestare preventiva. In cauza se fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate in savarsirea infractiunilor de contrabanda.

In data de 14 noiembrie 2020, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control in zona de competenta, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului, judetul Maramures, au descoperit, la aproximativ 400 de metri fata de linia de frontiera, pe directia localitatii Valea Viseului, intr-un tub de sub un podet, mai multe colete cu tigari, invelite in folie de culoare neagra.

Baxurile cu tigari au fost ridicate si transportate la sediul sectorului, unde in urma inventarierii s-a constatat ca acestea contin 27.750 pachete tigari, cu timbre fiscale de Republica Moldova si Belarus.

Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 325.000 lei, a fost confiscata, iar in continuare se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, precum si in vederea depistarii persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, urmand ca la final sa fie luate masurile legale ce se impun.

Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Brodina, judetul Suceava, au declansat, azi dimineata, o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana.

Astfel, in jurul orei, 00.40, au observat in zona de frontiera, pe directia localitatii Lupcina, judetul Suceava, mai multe persoane care se deplasau de la linia de frontiera spre interiorul tarii, transportand in spate colete voluminoase.

Persoanele in cauza au fost somate verbal sa se opreasca, insa acestea au abandomat coletele si au fugit spre teritoriul statului vecin, fapt pentru care in cel mia scurt timp au fost anuntate autoritatile ucrainene despre caz in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

Coletele descoperite pe partea romaneasca au fost transportate la sediul institutiei, unde in urma inventarieii a rezultat cantitatea de 4.950 pachete tigari, in valoare de aproximativ 58.000 lei.

In cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, precum si pentru identificarii persoanelor implicate in activitatea infractionala si tragerea la raspundere a acestora.

Articolul FOTO, VIDEO: 55.800 de pachete tigari, de 136.000 euro, confiscate la frontiera de nord. Un maramuresean si o satmareanca, cercetati pentru contrabanda apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Sotia medicului erou de la Piatra Neamt: Era increzator ca va fi bine. Spunea ,,eu sunt bine, ceilalti ardeau"
Citeste
VIDEO EXCLUSIV: Un hambar plin cu baloti arde ca o torta la Craciunesti (actualizare)
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.