FOTO: Ce pagube a lasat in urma furtuna abatuta asupra localitatilor Valenii Somcutei si Finteusu Mare

Precipitatiile sub forma de ploaie cazute in dupa amiaza zilei de ieri, 8 iunie a.c., pe raza unitatii administrativ-teritoriale Somcuta Mare au produs pagube in localitatile Valenii Somcutei, Buciumi si Finteusu Mare.

Scurgerile de pe versanti au contribuit la cresterea debitelor si nivelurilor unor vai si paraie. Suvoaiele de apa formate nu au putut fi preluate de rigolele/santurile existente si s-au revarsat cu producerea de pagube. Apele au transportat aluviuni, pietris, bolonavi, resturi vegetale si material lemnos care au colmatat podetele din zona. Au fost inundate terenuri agricole si afectate ulite, pe o suprafata de 4,5 km. De asemenea, suvoaiele de apa au inundat curtile unor gospodarii. Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Somcuta Mare s-a deplasat in zonele afectate si a intervenit pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice periculoase. O comisie mixta, constituita la nivelul judetului, prin ordin de prefect, se va deplasa in teritoriu pentru evaluarea pagubelor.

Citeste si

Articolul FOTO: Ce pagube a lasat in urma furtuna abatuta asupra localitatilor Valenii Somcutei si Finteusu Mare apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

VIOLENtA IN FAMILIE: Ordine de protectie emise de politistii maramureseni pe numele a patru soti agresori
Citeste
PTF PETETA: Autoutilitara cautata in Italia, oprita de politistii de frontiera. La volan – un maramuresean
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.