Fostul antrenor al echipei Nancy/ Franta va antrena CS Minaur Baia Mare

CUTREMUR IN HANDBAL   Francezul Stephane Plantin va fi noul antrenor al echipei de handbal masculin CS Minaur Baia Mare. Acest lucru a fost anuntat inclusiv de editia de vineri a cotidianului francez de sport, L’Equipe. Plantin, care antrena din 2014 echipa Nancy, din esalonul secund din Franta, va prelua formatia din Baia Mare, clasata pe locul 9 in editia trecuta a Ligii Nationale.

Plantin s-a nascut pe 16 decembrie 1971 la Lieu Vitry-sur-Seine si a jucat pe postul de extrema dreapta. Ca junior a activat la cluburile Stella Saint-Maur .

Are 76 de jocuri in echipa nationala a Frantei, cu care a castigat titlul mondial in 2001. De asemenea, are un bronz la Jocurile Mediteraneene, iar in sezonul 1997/1998 a fost votat cea mai buna extrema dreapta din campioantul francez.

Cariera de antrenor a inceput-o in 2006/2007, ca secund la Fenix Toulouse Handball .

"Ma bucur sa vin la Minaur. Am intrebat mai multi prieteni romani despre club si despre orasul Baia Mare. Stiu ca este un oras care respira handball. Ador acest context si voi da totul, voi pune toata pasiunea mea, toate cunostintele mele si determinarea, asa incat fiecare membru al clubului nostru, al orasului nostru si al fanilor nostri sa fie fericit. Romania este o tara a handbalului, care a produs jucatori reprezentativi si echipe care mi-au marcat tineretea. Am avut sansa sa joc impotriva unor jucatori romani sau alaturi de jucatori romani care au facut istorie in acest sport. Am vazut mai multe meciuri din Romania in sezonul care a trecut. Romania nu include echipe precum PSG, Montpellier sau Nates, dar multe grupari sunt masura sa concureze cu celelalte echipe din Franta", a declarat Stephan Plantin.

 

Sursa info si foto: Minaur.ro

Intr-o tara vecina pedofilii vor fi castrati chimic
Citeste
Baia Mare va avea un Centru Municipal pentru Dezvoltare si Investitii
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.