EXCLUSIV – In urma stirii noastre: Autogara Baia Mare inchisa temporar. Amendati cu 50.000 lei de ANPC si 4.000 lei de DSP

In urma sesizarii primite de la un consumator, comisarul sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj a dispus efectuarea unui control, cu celeritate, la Autogara din Baia Mare, administrata de operatorul economic Epcon Prod - Impex SRL.

Dupa desfasurarea verificariilor, comisarii CRPC RNV Cluj/CJPC Maramures au constatat ca deficientele semnalate se confirma, respectiv, in interiorul autogarii: igrasie pe pereti si mucegai, plante si muschi crescute pe pilonul central din interiorul autogarii.

Grupurile sanitare destinate atat femeilor, cat si barbatiilor sunt improprii folosirii – pisoarele si vasele wc insalubre cu miros intepator, iar tevile de evacuare ruginite si, de asemenea, bancutele si mesele din interorul autogarii erau degradate si rupte.

Pe exteriorul cladirii, s-a costatat ca geamurile erau sparte si fisurate, acesta prezentand igrasie, avand placi de gresie si faianta dezlipite.

Peroanele aveau gropi, fiind improprii utilizarii, iar acoperisul avea rugina in exces, iar burlanele de evacuare a apei erau ruginite si sparte.

Drept urmare, comisarii au dispus

  • oprirea temporara a prestarii serviciilor, pana la remedierea deficientelor
  • 2 sanctiuni contraventionale in cuantum de 50.000 lei.

Avand in vedere abaterile de la legislatia in domeniu constatate, a fost extins controlul si la operatorii economici care activeaza pe raza autogarii, respectiv peron, inclusiv la operatorii economici de trasport persoane.

De indata ce verificarile se vor fi incheiat, vom reveni cu detalii.

Comisarii CRPC RNV Cluj/ CJPC Maramures vor continua verificarea respectarii drepturilor consumatorilor indiferent de serviciile si produsele de care beneficiaza si, asa cum am demonstrat in diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate masuri urgente de conformare, inclusiv sanctiuni contraventionale complementare.

Biroul de presa CRPC RNV Cluj

CITESTE SI:

Intalniri bilaterale intre Executivul Consiliului Judetean Maramures si presedinti de consilii rationale din Republica Moldova
Citeste
Papa Francisc si-a inceput vizita apostolica la Budapesta. Suveranul Pontif va discuta cu Viktor Orban despre razboi
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.