EXCLUSIV / ACTUALIZARE: COD ROSU LA PETROVA - Elevii de la scoala din localitate au fost trimisi acasa dupa ce o profesoara a fost confirmata pozitiv COVID-19

Informatii in exclusivitate ne parvin din Petrova. Acolo astazi dimineata copiii au mers scoala in mod normal. Doar ca la scurt timp toti au fost trimisi acasa. Motivul: una dintre profesoarele din cadrul Scolii Generale Petrova a fost confirmata pozitiv cu noul coronavirus.

Mentionam faptul ca profesoara preda limbi straine, este din Sighetu Marmatiei si este insarcinata.


Va reamintam ca in comuna vecina Leordina, noi am fost cei care am scos la iveala matrapazlacurile facute de DSP Maramures si dupa publicarea articolelor scoala a trecut pe scenariul ROSU in sistem exclusiv online.

ACTUALIZARE – CJSU MARAMURES

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures comunica confirmarea infectarii cu virusul SARS-CoV-2 a unui cadru didactic de la Liceul Tehnologic "Alexandru Filipascu" din localitatea Petrova. Acesta a purtat masca de protectie si a respectat masurile de protectie sanitara stabilite in unitatea de invatamant. Directia de Sanatate Publica Maramures efectueaza ancheta epidemiologica.

De asemenea, s-a dispus dezinfectia unitatii de invatamant. Consiliul de Administratie al Liceului Tehnologic "Alexandru Filipascu" a decis ca masura preventiva, avand in vedere ca respectivul cadru didactic a interactionat cu profesorii si elevii din liceu, desfasurarea cursurilor exclusiv online pentru o perioada de 14 zile la nivelul liceului.

Celelalte structuri din cadrul liceului (Hera, Curti, Mociarschi, Susani si Delut) isi vor desfasura orele de curs in scenariul 1, cu participarea zilnica a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie urmatoarele unitati de invatamant. Decizia Consiliului de Administratiei al Liceului Tehnologic "Alexandru Filipascu" a fost avizata de Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, Directia de Sanatate Publica Maramures si a fost aprobata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures.

Pentru a preveni si limita infectia cu SARS-CoV-2 la nivelul judetului nostru, le reamintim cetatenilor sa respecte masurile stabilite de autoritati in perioada starii de alerta, normele stabilite de specialisti, purtarea mastii de protectie in spatiile stabilite prin hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, respectiv pastrarea distantei fizice de protectie sanitara si igienizarea frecventa a mainilor.

Articolul EXCLUSIV / ACTUALIZARE: COD ROSU LA PETROVA - Elevii de la scoala din localitate au fost trimisi acasa dupa ce o profesoara a fost confirmata pozitiv COVID-19 apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Continua traditia: proiecte tehnice gratuite pentru case moderne in stil traditional maramuresean
Citeste
Fara scoala luni, pe 5 octombrie. De ce nu se fac cursuri
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.