Eurovision 2023: Suedia iarasi este lejer castigatoare!

Eurovision 2023: Suedia iarasi este lejer castigatoare!

Suedia a castigat Eurovision 2023! Loreen si-a adjudecat al doilea trofeu Eurovision din cariera, fiind al doilea artist care are doua astfel de distinctii in palmares. Eurovision 2023 s-a desfasurat la Liverpool. Este prima femeie care a castigat de doua ori Eurovisionul. La masculin, aceasta performanta e detinuta de irlandezul Johnny Logan (in anii ’80), arata profm.ro.

Loreen, clasata pe primul loc in competitia muzicala si la editia din 2012, este a doua artista care a castigat Eurovisionul de doua ori, dupa Johnny Logan, care a castigat pentru Irlanda, in 1980 si 1987. La Eurovision 2023, Loreen a obtinut un total de 583 de puncte, dupa ce voturile publicului si ale juriului au fost combinate. Solista de 39 de ani a interpretat "Tattoo", o piesa dance-pop. "E coplesitor. Sunt atat de fericita. Asta este pentru voi. Multumesc", a spus cantareata emotionata pe scena, primind trofeul din partea Kalush Orchestra, castigatorii Eurovision 2022.

Cum a devenit cunoscuta Loreen, castigatoarea Eurovision 2023! Lorine Zineb Noka Talhaoui, cunoscuta mai mult cu numele de scena Loreen, s-a nascut in 16 octombrie 1983, in Stockholm, din parinti de origine marocana. A devenit cunoscuta in 2004, atunci cand a participat la competitia Swedish Idol, unde a obtinut locul 4. Dupa acest moment, ea si-a indreptat atentia catre productia muzicala, insa a prezentat si cateva emisiuni tv. S-a implicat, de asemenea in industria de televiziune si ca producator la cateva show-uri. In 2011 a revenit in atentia publica din postura de cantareata, atunci cand a participat la competitia nationala "Melodifestivalen" cu piesa "My heart is refusing me". Chiar daca nu a ajuns in finala, piesa ei a devenit un hit in Suedia. In 2012 si-a incercat din noul norocul cu "Euphoria", iar de data asta a castigat selectia nationala care a dus-o direct in Azerbaidjan, acolo unde a castigat Eurovision 2012. Loreen nu este casatorita si nu are copii.

Clasamentul Eurovision 2023 / Foto: Facebook Eurovision Song Contest. Suedeza Loreen a fost urmata in clasament de finlandezul Kaarija, care a obtinut 526 de puncte pentru melodia "Cha Cha Cha". Cantareata israeliana Noa Kirtel, reprezentand Israelul, s-a clasat pe locul al treilea cu melodia "Unicorn", fiind urmata de italianul Marco Mengoni, care a interpretat cantecul "Due vite". Top cinci a fost completat de Alessandra din Norvegia cu piesa "Queen of Kings", care a fost, de fapt, pe locu 3, la votul publicului.

C.T.

Ziua Tatalui In Romania: Unii din maramureseni au tinut sa marcheze cumva aceasta sarbatoare, cu cadouri daruite, dar si familia intreaga impreuna!
Citeste
Istvan Kovacs, in brigada de la semifinala Manchester City – Real Madrid din Champions League!
Citeste
Articol preluat de pe directmm.ro. Citeste tot articolul aici.