E CAMINUL NOSTRU, NU UN RING DE BOX! Campanie de prevenire si combatere a violentei in familie

Pentru ca in ultima perioada acasa a devenit in multe locuinte din judetul Maramures teatru de razboi, Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures, prin Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, lanseaza Campania de prevenire si combatere a violentei in familie, ,,E caminul nostru, nu un ring de box!".
Anul acesta, in judetul nostru, s-a inregistrat un numar de 317 cazuri de violenta in familie, cu 60 de cazuri mai mult fata de perioada similara a anului trecut.
Scopul campaniei este de constientizare a opiniei publice cu privire la amploarea fenomenului violentei in familie, consecintele grave pe care le are in societate, precum si de incurajare a victimelor de a se adresa institutiilor competente pentru a reclama si a primi sprijin in vederea iesirii din starea de victima.
Campania se va derula pe parcursul a 4 saptamani, cu gazduirea postului local de radio Social FM, unde politistii de prevenire vor transmite saptamanal cate un mesaj adresat cetatenilor, victimelor violentei in familie, martorilor si nu in ultimul rand agresorilor.
Prima interventie va avea loc luni, 17 august 2020, in cadrul emisiunii ,,De la tine de acasa".
Fenomenul violentei in familie ne priveste pe toti, pentru ca dincolo de latura umana a lucrurilor, despre care avem tendinta sa credem ca ii priveste doar pe cei implicati in mod direct, apar implicit consecintele sociale prin faptul ca adesea martori la agresiunile din familie sunt copiii care preiau tiparele comportamentale agresive.

Stoparea acestui fenomen nu trebuie sa ramana doar un deziderat, iar pe langa aplicarea legii de catre autoritati este nevoie ca fiecare dintre noi sa ne implicam, sa fim solidari si sa sprijinim victimele violentei in familie!

Articolul E CAMINUL NOSTRU, NU UN RING DE BOX! Campanie de prevenire si combatere a violentei in familie apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Numar urias de infectari cu coronavirus in ultimele 24 de ore – 1.415
Citeste
CONTINUA SERIA ACCIDENTELOR IN JUDEt / ACTUALIZARE: Stalp daramat in Firiza, scuterist lovit pe strada Minerilor (FOTO)
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.