Doua dosare penale deschise dupa ce trenul a deraiat de trei ori in cateva saptamani

EFECTUL "MOCANITA" Sute de persoane au trait momente terifiante in ultimele zile, circuland cu celebra Mocanita din Maramures. In ultimele zile, trenul a deraiat de nu mai putin de trei ori, bagand spaima in cei cateva sute de turisti care se aflau in Mocanita la momentele respective.

In urma acestor incidente si pentru ca, practic, nimeni nu si-a asumat raspunderea pentru vietile turistilor puse in pericol , prefectul judetului Maramures a dispus deplasarea unei comixii mixte alcatuite de reprezentanti ai ISU Maramures, Protectia Consumatorului, etc., pentru a verifica care sunt cu adevarat conditiile in care circula trenul si, in acelasi timp, gradul de siguranta al calatorilor.

"Prefectul Vasile Moldovan, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta a dispus, deplasarea unei comisii mixte, alcatuite din reprezentanti ai Institutiei Prefectului-Judetul Maramures, Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Gheorghe Pop de Basesti" al judetului Maramures, Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures, Directia Silvica Maramures, Politia Transporturi Feroviare, Oficiul pentru Protectia Consumatorului pentru verificari cu privire la cele doua incidente produse la trenul "Mocanita" care circula pe calea ferata forestiera din Viseu de Sus", se arata in comunicatul Prefecturii.

"Comisia mixta va efectua verificari cu privire la respectarea legislatiei in vigoare, existenta autorizatiilor/avizelor prevazute, respectiv a regulamentului tehnic. Verificarea se va incheia cu intocmirea unui raport. De asemenea, vom solicita de la Autoritatea Feroviara Romana sa ne comunice situatia autorizarii administratorului infrastructurii feroviare, licentierea si certificarea operatorului de transport feroviar, autorizarea furnizorului de servicii feroviare", a spus prefectul Vasile Moldovan.

In urma verifcarii documentelor si a situatiei din teren, a audierii personalului si a cercetarilor efectuate de IPJ Maramures, au fost deschide doua dosare penale, unul pentru vatamare corporala din culpa si celalalt pentru exercitarea fara drept a unei profesii.Ambele dosare penale sunt in coordonarea procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus. S-a verificat de catre pompierii militari gara si garniturile de tren. Gara CFF Viseu de Sus are o suprafata mai mica de 600 mp si nu necesita autorizatie de securitate la incendiu.

ActualMM

Doi turisti polonezi s-au ratacit in Maramures. Salvamontistii, in actiune
Citeste
Trei din sapte pentru tabloul principal la US Open
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.