Doi turisti polonezi s-au ratacit in Maramures. Salvamontistii, in actiune

ACTIUNE IN MUNTI  Actiune in desfasurare efectuata de salvamontistii maramureseni. Acestia au fost anuntati in urma cu putin timp de faptul ca doi turisti polonezi de 58, respeciv 47 de ani s-au ratacit inca de ieri in zona Prislop.

Din fericire, s-a reusit localizarea lor dupa ce au discutat cu acestia la telefon. Cei doi sunt deshidratati, extenuati si cu doar 20% baterie ramasa la telefon, plus incaltamintea rupta.

In acest moment, echipa de prim raspuns a Serviciului Public Salvamont Borsa si o echipa formata din salvatori de la ISU Maramures si jandarmi au plecat spre zona in care au fost localizati ce doi turisti, urmand a fi recuperati si transportati in localitate.

 

Actualizare:

 

"Azi dimineata, jandarmii au fost solicitati in vederea cautarii si salvarii a doi turisti polonezi, barbat si femeie, care s-au ratacit in zona Negoiescu din muntii Rodnei.
Doi subofiteri din cadrul Postului de Jandarmi Montan Borsa alaturi de Salvamont Borsa, au pornit spre acel loc si au demarat operatiunile specifice de cautare. Dupa ce au ajuns acolo, echipajele de salvare au condus cele doua persoane pana intr-o zona in care este posibil accesul auto de unde au fost preluate de catre ambulanta pentru investigatii medicale.
Reamintim iubitorilor de drumetii montane, sa se asigure ca au un echipament adecvat, sa nu se aventureze in zone pe care nu le cunosc iar pentru orice problema pe care o intampina in spatiul montan, sa apeleze cu incredere la ajutorul jandarmilor montani", se arata in comunicatul jandarmilor maramureseni.

 

ActualMM

O parte din cetatenii din Baia Mare si Tautii Magheraus raman fara apa pana diseara
Citeste
Doua dosare penale deschise dupa ce trenul a deraiat de trei ori in cateva saptamani
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.