DNA - Un maramuresean lua bani pretinzand ca le "rezolva" permise de conducere si carti de identitate

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Cluj a dispus trimiterea in judecata, in stare de arest la domiciliu, a unui inculpat - persoana fizica, pentru savarsirea infractiunilor de:

- trafic de influenta in forma continuata,
- nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut in esenta urmatoarea stare de fapt:

I. In perioada 2017-decembrie 2018, inculpatul ar fi pretins si primit de la mai multe persoane diferite sume de bani pentru a-si trafica influenta pe care ar fi pretins ca o are asupra mai multor functionari din cadrul unor persoane juridice de drept privat sau asupra unor functionari publici - instructori auto din cadrul unor scoli de soferi, profesori de legislatie rutiera, medici si psihologi din institutii medicale si cabinete psihologice, examinatori (politisti) de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Maramures si functionari care elibereaza carti de identitate din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Baia Mare.
Concret, in schimbul sumelor de bani primite, inculpatul ar fi promis ca va determina persoanele respective sa-si incalce atributiile de serviciu specifice/sa efectueze acte contrare atributiilor de serviciu, avand, printre altele, ca finalitate:

- obtinerea in mod fraudulos a unor permise de conducere auto sau a altor categorii de conducere auto,

- eliberarea in alte conditii decat cele legale a documentelor de identitate.

Pentru pretinsele ,,servicii", inculpatul ar fi primit in total sumele de 49.459 euro, 7.500 lei si 200 lire sterline.

II. In cursul lunii decembrie 2018, inculpatul ar fi detinut fara drept o arma cu aer comprimat ce se incadreaza din categoria armelor neletale, supuse autorizarii.

In cauza, in vederea confiscarii speciale, s-a dispus luarea masurii asiguratorii a sechestrului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramures cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Comenteaza cu Facebook

Articolul DNA - Un maramuresean lua bani pretinzand ca le "rezolva" permise de conducere si carti de identitate apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

UMANITAR: Politistii Serviciului Rutier Maramures au donat sange
Citeste
GALERIE FOTO: Salvamontistii maramureseni au intervenit la salvarea unui barbat care si-a rupt piciorul
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.