DESCINDERI: Perchezitii domiciliare privind contrabanda cu tigari si evaziunea fiscala in domeniul comertului cu produse alimentare si nealimentare

Politistii au efectuat cinci perchezitii domiciliare privind contrabanda cu tigarete si o actiune privind contrabanda si evaziunea fiscala in domeniul comertului cu produse alimentare si nealimentare.

Ieri, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au pus in aplicare cinci perchezitii domiciliare pe raza judetului Maramures in cadrul unui dosar penal, avand ca obiect, savarsirea infractiunii privind colectarea, depozitarea, transportul si comercializarea de tigari provenite din contrabanda.
In urma perchezitiilor efectuate la domiciliile a cinci persoane cu varste cuprinse intre 21 si 77 de ani, precum si a activitatilor de documentare, investigare si cercetare, efectuate de politisti a fost identificata si indisponibilizata cantitatea de 52.620 de tigarete care proveneau din contrabanda.
Valoarea acestora este de aproximativ 31.550 de lei.
In cadrul activitatilor desfasurate politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au beneficiat de sprijinul luptatorilor din cadrul SAS Maramures, a tehnicienilor din cadrul Serviciului Criminalistic si a lucratorilor din cadrul Sectiei 5 Politie Rurala Ocna Sugatag.

*****

Tot ieri, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au desfasurat si o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigarete si evaziunii fiscale in domeniul comertului cu produse alimentare si nealimentare.
In cadrul acestei actiuni au fost constate patru infractiuni pe linia art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 privind contrabanda, fiind indisponibilizata cantitatea de 3.580 tigarete, de provenienta ucraineana, bunuri care trebuiau suspuse unui regim vamal, in valoare de peste 2.100 lei.

Totodata, au fost verificati patru agenti economici care desfasurau activitate pe zona localitatii Baia Mare, in domeniul comertului cu produse alimentare si nealimentare, fiind astfel constatate si aplicate doua sanctiuni contraventionale in valoare totala de 6.500 de lei pe linia O.U.G. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale si pe linia Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite.
Sub supravegherea procurorului de caz, se efectueaza acte de urmarire penala, in vederea tragerii la raspundere a persoanelor implicate in savarsirea infractiunilor de contrabanda constatate.

o

Articolul DESCINDERI: Perchezitii domiciliare privind contrabanda cu tigari si evaziunea fiscala in domeniul comertului cu produse alimentare si nealimentare apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Depistat de politisti in Asuaju de Sus in timp ce conducea sub influenta bauturilor alcoolice si fara permis de conducere. Actiune rutiera la Sighet
Citeste
Sase fotbalisti de la Dinamo au fost depistati pozitiv cu COVID-19
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.