Darius Alexandru Sindrestean, de la CN ,,Dragos Voda" din Sighetu Marmatiei, a obtinut bronz la Olimpiada Internationala de Chimie


Elevii romani au obtinut rezultate exceptionale la Olimpiada Internationala de Chimie, organizata in Elvetia, si se intorc in tara cu o medalie de aur, doua de argint si una de bronz.

Potrivit organizatorilor, circa 350 de elevi din 89 de tari au participat la Olimpiada Internationala de Chimie-IChO 2023, organizata in Elvetia.

Astfel, elevii romani au obtinut rezultate remarcabile, fiind premiati cu o medalie de aur, doua de argint si una de bronz.

Profesorul academician Marius Andruh, coordonator al lotului, a declarat ca elevii romani s-au pregatit intr-un timp scurt pentru aceasta competitie, insa nimic nu i-a oprit sa se intoarca in tara cu medalii.

„Subiectele au fost frumoase si este mare lucru, pentru ca in alti ani sunt grele si atat. In acest an au fost si grele, si frumoase, copiii au avut ce sa invete din ele. Au fost pusi sa gandeasca si sa se vada modul in care gandesc, nu doar ce stiu teoretic.

Ai nostri au facut fata si partii practice, pentru ca sunt bine pregatiti in laboratoarele noastre, chiar daca intr-o perioada scurta de timp”, a declarat profesorul, pentru edupedu.ro.

Rezultatele elevilor romani:

Vlad Gabriel Ristache, clasa a XII-a, de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", Bucuresti - aur
Vlad Diaconescu, clasa a XII-a, de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", Bucuresti - argint
Luca Mihai Rascarachi, clasa a XI-a, de la Liceul International de Informatica, Bucuresti - argint
Darius Alexandru Sindrestean, clasa a XI-a, de la Colegiul National ,,Dragos Voda", Sighetu Marmatiei - bronz
Proba practica s-a desfasurat joi, 19 iulie, iar cea teoretica vineri, 21 iulie, urmand ca marti, 25 iulie, dupa o cina festiva, elevii sa plece spre tarile lor.

Profesori coordonatori au fost Andruh Marius, profesor universitar dr. la Academia Romana si Matache Mihaela, conferentiar universitar dr. la Facultatea de Chimie, Universitatea din Bucuresti.

Profesor observator a fost Daniela Elisabeta Bogdan, de la Colegiul National ,,Sfantul Sava", Bucuresti, a transmis Ministerul Educatiei, pe Facebook.

E RAZBOI IN UCRAINA SI NU AU BANI: 100.000 de dolari, descoperiti in rucsacul unei femei de politistii de frontiera
Citeste
Permis de conducere fals, descoperit la intrarea in tara de politistii de frontiera sigheteni
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.