CURTEA DE APEL CLUJ: Agent de politie din Maramures, medic de garda si asistent medical condamnati la inchisoare


Curtea de Apel Cluj a condamnat, la data de 21 octombrie 2020, un numar de trei inculpati, respectiv:
un agent de politie din cadrul I.P.J. Maramures, pentru comiterea infractiunilor de favorizarea faptuitorului si fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an si 10 luni inchisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani;

un medic de garda, pentru comiterea infractiunilor de favorizarea faptuitorului si fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an si 7 luni inchisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani;

un asistent medical, pentru comiterea infractiunilor de favorizarea faptuitorului si fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an si 7 luni inchisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Hotararea este definitiva.

In cauza, cei trei inculpati au fost trimisi in judecata la data de 14 octombrie 2019, de catre procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, ca urmare a finalizarii urmaririi penale, efectuate cu sprijinul politistilor anticoruptie ai Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Maramures.

In sarcina politistului s-a retinut faptul ca, in data de 2 martie 2019, in timp ce se afla in exercitarea atributiilor de serviciu, in calitate de agent de politie cu atributii pe linie de politie rutiera, in incinta unei unitati medicale, impreuna cu celelalte doua cadre medicale inculpate, a acordat ajutor material unui suspect, in scopul impiedicarii tragerii la raspundere penala a acestuia.

Suspectul era cercetat pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului si ar fi trebuit sa ii fie recoltate probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei, sens in care politistul a consimtit ca aceste probe sa fie recoltate de la mama suspectului (martor in cauza) si nu de la persoana care a savarsit fapta.

Totodata, politistul a atestat prin semnatura sa mentiunile necorespunzatoare adevarului din procesul-verbal de recoltare a mostrelor biologice, conform carora mostra de sange s-a recoltat de la suspect, in vederea determinarii alcoolemiei acestuia.

In cauza, politistii anticoruptie ai Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Maramures au fost delegati sa desfasoare numeroase activitati procedurale in vederea probarii intregii activitati infractionale.

Articolul CURTEA DE APEL CLUJ: Agent de politie din Maramures, medic de garda si asistent medical condamnati la inchisoare apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

WEEKEND BOGAT IN EVENIMENTE RUTIERE: Accidente la Feresti, Sarasau, Danesti
Citeste
S-AU TREZIT SI CEI DIN DGASPC Maramures: De n-ar fi presa, minorii ar fi abuzati fara remuscari si fara niciun stres
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.