Cursuri de lucrator comercial la Remeti pe Somes

"In aceste zile am sprijinit derularea unor cursuri de calificare pentru ocupatia de lucrator comercial. Cursurile au avut loc in gradinita din satul Remeti pe Somes si fac parte dintr-un proiect al Centrului de Cercetare si Formare al Centrului Universitar Nord din Baia Mare, finantat prin fonduri europene (Fondul Social European prin Programul Capital Uman).

De ce este important un asemenea proiect si ce schimba el in viata de zi cu zi?

Absolvirea cursurilor de formare permite persoanelor care nu au nicio calificare sa poate fi incadrate prin contract de munca pe ocupatii mai bine platite, chiar daca si cu putin, decat muncitorul necalificat. Persoanele fara calificare sunt incadrate, de obicei, ca muncitor necalificat, platit cu salariul minim pe economie.

Continuam sa facem orice tine de primarie pentru a sprijini, chiar si cu putin, cresterea sanselor de acces la locuri de munca mai bine platite pentru cetatenii comunei Miresu Mare. In masura in care apar cereri de derulare de asemenea cursuri de la agentii economici sau centrele de formare, le vom acorda tot sprijinul", spune Ioan Maties, primarul comunei Miresu Mare.

Atentie marita la calitate: Sfaturile pentru maramureseni ale specialistilor cu privire la marea sarbatoare! Mesaj al ANPC deosebit de important!
Citeste
Laptele de vaca se ieftineste pentru urmatoarele sase luni
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.