Cum a incercat soferul unei firme de transport din baia mare sa insceneze un furt de 8

Inscenarile de talharie/furt au inceput sa fie la moda si printre maramureseni. Un sofer angajat la o firma de transport din Baia Mare este acuzat ca a incercat sa fure o suma uriasa din banii firmei, aproape 8 mii de euro, printr-o inscenare, potrivit ActualMM.

Patronul firmei de transport Alpina Matfor din Baia Mare, Dani B., a povestiv in exclusivitate pentru ActualMM toata patania.
Totul s-a intamplat marti, 24 septembrie. Soferul era insarcinat sa transporte mobilier in zona Vaii Oltului, respectiv sa incaseze pentru firma mai sus mentionata o suma de bani din partea clientilor: nu mai putin de 36 de mii de lei. Nu se stie daca a fost vorba despre un plan pus la cale demult ori de o "nebunie" de moment, insa, cand s-a vazut cu banii in mana, soferul a trecut la actiune.

Inscenarea
Barbatul si-a sunat seful si l-a anuntat ca, in timp ce dormea, cineva i-ar fi sustras din duba atat suma de bani incasata cat si telefonul si actele personale si ale firmei.

"M-a sunat pe la ora 7:00 de pe un alt numar. Nu am raspuns atunci dar, cand am sunat inapoi am reusit sa dau de el si mi-a povestit ce s-a intamplat. Va dati seama ca am ramas socat, desi am avut anumite dubii inca de la inceput. Intre timp, am blocat cardul pentru alimentare, sa nu se foloseasca hotul de el", ne-a povestit Daniel.

Cu chiu cu vai, soferul a ajuns la sediul firmei din Baia Mare unde a parcat masina, in asteptarea sefului.

Descoperirea

Dupa lungi discutii cu angajatul, in care patronul firmei a adus vorba despre o plangere pe care ar trebui sa o depuna la Politie pentru acest furt, dubiile au inceput sa prinda contur: soferul nici nu a vrut sa auda de Politie.

Imediat dupa plecarea soferului de la sediu, Daniel si fratele sau au scotocit intreaga autoutilitara si, surpriza: nu doar ca au gasit banii, care erau ascunsi intr-o cutie, ci si portofelul si telefonul asa-zisei victime.
"La o ora dupa ce am plecat noi de la parcare, el s-a intors. Probabil asta a fost planul, nu se astepta ca noi sa venim inaintea lui. A vrut sa ia banii din duba dupa ce plecam, ca sa fie sigur ca scapa basma curata", ne-a relatat seful firmei de transport.

A amenintat cu suicidul
Prins in fapt, soferul in varsta de 28 de ani si-a recunoscut fapta, insa nu fara un "show". Potrivit sefului firmei, se pare ca acesta a amenintat inclusiv ca se va spanzura.

"Nu vreau sa fac rau nimanui. Vreau doar sa trag un semnal de alarma asupra felului in care aleg sa actioneze unii oameni. Nu se poate asa ceva! Nu am depus nici o plangere impotriva lui, ma bucur doar ca am recuperat banii", a incheiat Daniel.

Din nereficire, furturile, talhariile si acest gen de comportamente sunt din ce in ce mai intalnite in Maramures. Ce stim sigur e ca Paul nu va primi titlul de "angajatul anului" in 2019.

Adrian Barbur/ ActualMM

Criminalisti maramureseni la concurs in ungaria
Citeste
Cum a incercat un sofer al unei firme de transport din Baia Mare sa-si insceneze un furt de 8.000 de euro
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.