Criminalisti maramureseni la concurs in ungaria

Parteneriatul Inspectoratului de Politie al judetului Maramures cu Capitania de Politie a judetului Jasz-Nagykun-Szolnok din Ungaria continua sa se consolideze. Daca pana acum schimbul de experienta viza in principal patrulele de ordine publica, de aceasta data partenerii din Ungaria au initiat un schimb de experienta in domeniul criminalisticii.

In cursul acestei luni o delegatie de doi tehnicieni criminalisti, condusa de seful Serviciului Criminalistic Maramures, comisar sef de politie Paul Chende, a participat in calitate de concurent la cea de-a IV-a editie a Concursului de Criminalistica pe teme de investigare tehnico-stiintifica a locului faptei, organizat la nivelul judetului Jasz-Nagykun-Szolnok.

Scopul evenimentului a fost acela de-a realiza un schimb de experienta si de bune practici in problematica cercetarii la fata locului in cazul diferitelor tipuri de infractiuni intalnite in activitatea profesionala.

Concursul a vizat teme de cercetare la fata locului si modul de abordare din punct de vedere criminalistic si judiciar in situatii diferite, intalnite in activitatea profesionala, respectiv: moarte suspecta, furt din locuinta, autovehicul abandonat avand amplasat dispozitiv exploziv, vatamare corporala produsa accidental pe un teren de golf, cadavru legat gasit in toaleta publica, autoturism care transporta emigranti, furt din autoturism.

De asemenea, verificarea cunostintelor teoretice a fost realizata prin intermediul unui test grila.

Au participat 8 echipe de cate doi tehnicieni criminalisti apartinand formatiunilor teritoriale din judetul Jasz-Nagykun-Szolnok, plus echipa formata din cei doi tehnicieni criminalisti romani, fiecare echipa avand de rezolvat cele 8 probe enumerate mai sus, sub forma unor simulari ale unor situatii reale.

Desi a fost prima participare a unui echipaj romanesc la acest tip de competitie, acesta a obtinut un loc onorabil, prestatia fiind apreciata de catre organizatori.

Acestia au declarat ca politistii criminalisti romani au adus plus valoare competitiei si ca doresc ca participarea romaneasca la aceasta activitate sa devina o traditie.

Alte perchezitii in Maramures
Citeste
Cum a incercat soferul unei firme de transport din baia mare sa insceneze un furt de 8
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.