CRIMA DIN BOZANTA MICA: Fosta educatoare din Baia Mare care si-a ucis copilul nu avea discernamant

Data de 29 mai 2020 nu va fi uitata repede de catre locuitorii din localitatea maramureseana Bozanta Mica. Totul a inceput cu un telefon la numarul unic de urgenta 112, care anunta ca o femeie si-a ucis propriul copil in varsta de numai 9 anisori, dupa care a incercat sa se sinucida inghitind o substanta periculoasa (surse din cadrul Spitalului Judetean au declarat atunci ca ar fi fost vorba de clor).

Au urmat apoi saptamani in sir de munca asidua a organelor de politie, care trebuiau sa determine motivul pentru care s-a ajuns la aceasta fapta teribila, mai ales ca acuzata era o femeie respectata in comunitate, fosta educatoare, despre care nimeni nu ar fi crezut ca ar putea macar sa se gandeasca la asa ceva. Intreaga poveste a lasat rani adanci in comunitate, si cu siguranta va ramane o amintire urata pe care nu multi o vor putea uita.

Femeia, pe nume Camelia P., a fost salvata de catre medici. Imediat ce starea acesteia de sanatate a permis externarea sa, aceasta a fost transferata, de catre organele abilitate, la Spitalul de Psihiatrie din Sighetu Marmatiei, pentru expertiza psihiatrica. Medicii sigheteni nu au avut o munca usoara, s-au straduit saptamani in sir sa desluseasca ce s-a intamplat in mintea fostei educatoare. Cunoscuti de-ai femeii au declarat atunci ca aceasta suferea de o depresie severa de cativa ani, mai exact dupa ce s-a intors in Romania, ea fiind plecata in SUA, respectiv dupa divortul prin care a trecut. Intr-un final, povestile celor care o cunosteau s-au regasit in raspunsul specialistilor.

Dupa 3 luni si cateva zile de straduinte, specialistii au ajuns la concluzia ca femeia nu avea discernamant in momentul in care si-a ucis copilul. Asadar, aceasta nu va putea fi prezentata in fata instantei de judecata, insa va ramane ani buni de acum incolo internata intr-o sectie de psihiatrie.
"A sosit expertiza medico-legala psihiatrica care a concluzionat ca persoana nu are discernamant si nu a avut disceramant la momentul producerii faptei. S-a solicitat instantei internarea provizorie pana la finalizarea urmaririi penale. S-a admis cererea si s-a dispus internarea provizorie in vederea efectuarii de tratament pentru persoana in cauza, urmand ca procurorul criminalist sa analizeze daca se mai impune sau nu o noua expertiza medico-legala psihiatrica", ne-a declarat Bogdan Gabor, Prim - Procuror Adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures.

Adrian Barbur / ActualMM

Citeste si

Articolul CRIMA DIN BOZANTA MICA: Fosta educatoare din Baia Mare care si-a ucis copilul nu avea discernamant apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

BAIA SPRIE: Lemn confiscat si amenda de 5.000 de lei aplicata de politisti
Citeste
Alianta USR PLUS cere PNL sa opreasca atacurile impotriva candidatilor sai
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.