COVID-19 / PREVENIRE SI COMBATERE: Actiuni de verificare desfasurate de politistii maramureseni


Pe fondul numarului de cazuri de Covid 19 inregistrate, pentru prevenirea si combaterea infectarii cu noul coronavirus, Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures sub autoritatea Institutiei Prefectului Maramures, si impreuna cu reprezentanti ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Maramures, ai Politiei Locale, al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures, precum si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures, ai Directiei de Sanatate Publica si ai Inspectoratului Teritorial de Munca, intensifica activitatile de verificare a modului in care se respecta prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, in ultimele 24 de ore, au fost desfasurate in sistem integrat actiuni de verificare cu efective marite in zone aglomerate, cu privire la respectarea masurilor impuse in contextul starii de alerta, scopul vizat fiind prevenirea raspandirii virusului Covid 19.

La activitatile desfasurate ieri, 21 noiembrie a.c., au participat 121 politisti din cadrul I.P.J. Maramures, jandarmi, politisti de frontiera, politisti locali, precum si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ANPC, DSVSA Maramures, OPC Maramures si ai ITM Maramures.

In cadrul celor 23 de actiuni punctuale desfasurate, au fost verificate 96 de societati comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 2304 de persoane si au fost verificate 383 de mijloace de transport, din care 99 mijloace de transport public in comun si sapte operatori autorizati/transportatori de persoane.

In total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 195 sanctiuni contraventionale, din care 10 sanctiuni au fost aplicate persoanelor fizice care nu au respectat masurile privind deplasarea/libera circulatie.

Valoarea totala a amenzilor aplicate de politisti, a fost de 32.500 de lei.

Actiuni de acest gen se vor desfasura pana la incetarea masurilor restrictive.
Va recomandam sa pastrati distantarea fizica, sa purtati masca de protectie si sa nu va expuneti la riscuri.

Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sanctionarea cetatenilor, ci ca toti sa constientizeze ca sanatatea si viata tuturor persoanelor sunt cele mai importante.
Suntem si vom fi prezenti pe raza intregului judet.

Va amintim de TELVERDE - 0800800165, numarul de telefon la care puteti sesiza nereguli privind respectarea masurilor stabilite in contextul COVID-19.

Articolul COVID-19 / PREVENIRE SI COMBATERE: Actiuni de verificare desfasurate de politistii maramureseni apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

EXCLUSIV: AVETI MARE GRIJA - Un tanar din Poienile de Sub Munte a fost inselat cu 1.005 euro printr-un anunt postat pe facebook
Citeste
Deputatul Adrian Todoran pune piciorul in prag: "Fara pensii nesimtite!"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.