Cosurile de fum necuratate produc tot mai multe incendii in maramures

In ultimele 24 de ore pompierii maramureseni au intervenit pentru lichidarea a doua incendii. Militarii Sectiei de Pompieri Viseu de Sus au intervenit in Leordina pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un cos de fum. In urma incendiului a ars funinginea din cosul de evacuare al fumului.

Pompierii sigheteni au intervenit in Sarbi, alaturi de pompierii voluntari din Budesti, unde podul unei case a fost cuprins de flacari. Focul a distrus circa 120 de metri patrati de acoperis din lemn si aproximativ 50 de metri patrati de pod din lemn.

Deoarece majoritatea cauzelor probabile de producere a incendiilor din ultima perioada au fost cosurile de fum, pompierii vin in sprijinul comunitatilor cu cateva masuri de prevenire legate cosurile de fum:

a) cosurile din zidarie vor fi izolate fata de elementele combustibile ale planseelor si acoperisurilor astfel:

– la trecerea prin acoperis, prin lasarea unei distante de cel putin 10 cm intre fata exterioara a zidariei cosului si elementele acoperisului, iar golul produs se inchide cu un sort de tabla

– usitele de vizitare trebuie mentinute in stare corespunzatoare de functionare.

b) cosurile de fum se prelungesc deasupra acoperisului cu 0,5 – 0,8 m;

c) cosurile din zidarie vor fi permanent intretinute fara crapaturi si curatate. Este interzis a se folosi cosurile din zidarie netencuite;

d) cosurile de fum din metal nu vor fi instalate la o distanta mai mica de 70 cm fata de peretii de scandura sau paianta.

Amenzi in valoare de peste 70 de mii de lei pe drumurile din Maramures, in doar doua zile
Citeste
Iarna a revenit in forta in maramures
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.