Controale pe drumurile publice pentru prevenirea si combaterea faptelor ilicite la regimul silvic

Miercuri, 10 iunie, politistii Serviciului de Ordine Publica au organizat o actiune cu efective marite pentru identificarea si dispunerea masurilor legale fata de persoanele care comit fapte ilegale in domeniul silvic.

Activitatile au vizat modul in care se respecta normele referitoare la exploatarea, prelucrarea, transportul, depozitarea si comercializarea materialelor lemnoase, de catre operatorii economici din domeniu.

Astfel au fost efectuate 30 de controale, toate pe drumurile publice. Au fost verificate 251 de autovehicule, dintre care 25 transportau lemn.

Ca urmare a verificarilor au fost constatate patru infractiuni& si au fost aplicate 32 de sanctiuni contraventionale. La Legea 171/2020 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice au fost constatate doua infractiuni si s-au aplicat trei sanctiuni contraventionale in valoare totala de 15.000 de lei. Totodata, la alte acte normative, s-au constatat alte doua infractiuni si s-au aplicat 29 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 14.500 de lei.

De asemenea a fost confiscat 75.92 mc material lemnos, in valoare de peste 54.000 de lei.

In cadrul actiunii, au fost angrenati 63 de politisti, sprijiniti de specialisti din cadrul Directiei Silvice Maramures si politisti locali.

In cauza s-au intocmit dosare penale si politistii continua cercetarile.

Articolul Controale pe drumurile publice pentru prevenirea si combaterea faptelor ilicite la regimul silvic apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Un minor, victima unui incendiu izbucnit la o casa din Ciocotis
Citeste
95 de agenti economici verificati si cinci dosare penale intocmite de catre Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.