95 de agenti economici verificati si cinci dosare penale intocmite de catre Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice

Ieri, 11 iunie, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice impreuna cu politisti din cadrul Politiei orasului Viseu de Sus au desfasurat o actiune cu efective marite la care au participat 26 de politisti.

Politistii au desfasurat activitati de control destinate prevenirii si combaterii faptelor de evaziune fiscala, in domeniul alimentar si nealimentar, contrabanda, fraude vamale si protejarea populatiei impotriva unor acte ilicite.

De aceasta data au fost verificate 68 de societati comerciale, 27 persoane fizice si 39 de autovehicule care transportau marfa. Au fost constatate 9 infractiuni, cele mai multe pe linia Legii 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice pentru care s-au intocmit cinci dosare penale.

Totodata, neregulile constatate au impus aplicarea a 20 de sanctiuni contraventionale, cele mai multe pe linia Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si pe linia O.U.G. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 37.500 de lei si ca masura complementara s-a dispus indisponibilizarea a 60 de litri de bautura alcoolica, 4260 de tigarete si 15 produse contrafacute, toate in valoare de 5.230 de lei.

De asemenea au fost confiscate bunuri si sume de bani in numerar, in valoare totala de 8.987 lei.

In continuare se desfasoara activitati de urmarire penala sub supravegherea procurorilor de caz in vederea identificarii si tragerii la raspundere a tuturor persoanelor implicate.

foto arhiva

Articolul 95 de agenti economici verificati si cinci dosare penale intocmite de catre Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Controale pe drumurile publice pentru prevenirea si combaterea faptelor ilicite la regimul silvic
Citeste
Strandul termal din Tasnad se redeschide din 19 iunie
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.