Cele mai populare sporturi din Baia Mare

Baia Mare este un oras frumos atat la nivel vizual cat si in ceea ce priveste locuitorii acestuia. Mai mult, numele orasului maramuresean a fost cap de afis datorita sportivilor si echipelor de aici. Fie ca este vorba de handbal, fotbal, basket sau jocuri ale mintii, sportivii pregatiti au reusit sa obtina rezultate de exceptie. Cluburile sportive pregatesc anual atleti care fac performanta si ajung pana la cel mai inalt nivel. Datorita acestor factori, & Baia Mare a primit de-a lungul timpului multi sportivi veniti din toate colturile tarii sau chiar de peste hotare. Impreuna cu echipele locale au dovedit in nenumarate randuri ca orice se poate cu multa vointa si implicare. Iata care sunt cele mai populare sporturi din Baia Mare.

Fotbal

Dupa cum era de asteptat, primul loc este ocupat de sportul care are cea mai mare rezonanta la nivel global,& fotbalul. CS Minaur Baia Mare, echipa locala, a fost infiintata in anul 2015. Inca de la infiintare sportivii au avut parte de suisuri si coborasuri. Cu toate acestea, jucatorii nu s-au lasat infranti si au continuat sa se antreneze pentru a duce fotbalul baimarean la cel mai inalt nivel.

De curand, echipa a avut parte de o ratare in promovarea la Liga a 2-a. Odata cu acest moment au intervenit niste schimbari in cadrul echipei si anume, mai multi sportivi au plecat. Totusi, urmeaza sa vina jucatori noi, iar fotbalistii ramasi printre care: Alex Gudea, Ciprian Durus, Jean Prunescu si Valer Giurgiu sunt membri importanti.

Handbal

Asa cum a fost mentionat inainte, exista multi atleti de exceptie in Baia Mare si in zonele limitrofe. Fiecare dintre acestia a dovedit multa determinare si s-a antrenat pentru a deveni cel mai bun de-a lungul anilor, la fel ca in cazul echipei& CS Minaur. Cand spui Baia Mare este imposibil sa nu te gandesti la echipa de handbal care a castigat multe meciuri importante si s-a bucurat de diverse calificari de-a lungul existentei.

Victoriile lor si trofeele castigate ii fac mandri pe locuitorii orasului. Daca esti pasionat de sport si urmaresti cele mai importante meciuri, probabil cunosti cateva lucruri despre pariurile sportive. Acum, datorita tehnologiei, este usor sa vezi& cote la Unibet& si sa afli ultimele rezultate de oriunde te-ai afla. Poti afla rezultate la mai multe sporturi sau sa vezi ce performante au sportivii tai preferati direct de pe telefon.

Rugby

Clubul local,& CSM Stiinta& care activeaza pe Arena Zimbrilor evolueaza in SuperLiga, cel mai important campionat din Romania. Fondata in anul 1977, echipa a jucat primul joc pe data de 18 septembrie a aceluiasi an. Cei 33 de jucatori legitimati au jucat 18 meciuri in sezonul curent si au obtinut 434 de puncte.

Mai mult, fiecare dintre ei se implica adesea in proiecte comunitare si au fost surprinsi in nenumarate randuri pe cand donau sange. Cele mai importante realizari sunt: 4 victorii la Cupa Romaniei, 2 castiguri cu titlul de vice-campioana Romaniei in anul 2012, 7 premii de locul III si castigarea Cupei Romaniei cu 4 ocazii diferite.

Atletism

Pe langa sporturile mentionate anterior, in& Baia Mare& se pot practica si alte activitati fizice, atat la nivel amator cat si profesionist. Un prim exemplu este atletismul. Drept urmare, CSM Baia Mare a oferit de-a lungul timpului sportivi pretiosi care au obtinut rezultate notabile. Aici le putem aminti pe aruncatoarea de discuri Daniela Baban, campioana nationala la aceeasi proba, Dorina Florian, multipla campioana nationala Alina Lenghel si campionul national la aruncarea greutatii, Gheorghe Popescu. Acestia sunt doar cativa dintre sportivii care cinstesc orasul Baia Mare.

De asemenea, doritorii pot sa practice baschetul, voleiul, inotul sau alte activitati recreative, asa cum este mersul cu bicicleta pe pistele si in locurile special amenajate din oras. Cu toate ca Baia Mare este relativ mic, rezultatele pe care sportivii de aici le-au obtinut la fiecare intrecere ofera un motiv de mandrie locuitorilor.

Articolul Cele mai populare sporturi din Baia Mare apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Raluca Turcan: Scoala nu este facultativa. Incepe obligatoriu pe 14 septembrie, iar parintii sunt obligati sa-i verifice pe copii
Citeste
ACTUALIZARE: Misiune de salvare in Muntii Rodnei. Un adolescent taiat la maini a fost adus la Spitalul Borsa
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.