Ce artisti vor urca pe scena si cu ce noutati vine Primaria Baia Mare in acest an

CASTANE 2019  Se anunta o noua editie de senzatie a sabatorii traditionale a municipiului Baia Mare care, in ultimii ani, a adus mii de oameni din toate partile tarii, chiar si din strainatate, mai ales datorita bunei organizari si a artistilor de renume national si international prezenti pe scena baimareana. Primarul Catalin Chereches a anuntat noutati pentru editia din acest an a sarbatorii.

"Vom face Sarbatoarea Castanelor sub egida acestui proiect si vom incepe prin prezentarea la Bruxelles in 10 – 11 septembrie, prin bunavointa si cu sprijinul reprezentantei Romaniei la Comisia Europena, a proiectului Baia Mare Capitala Europeana a Tineretului in 2022. Va fi o chestiune care va scoate in evidenta proiectul, municipiul Baia Mare dar si tot ceea ce inseamna efortul pe care l-a facut autoritatea locala si entitatile civice cu privire la acest proiect. Ulterior vom prezenta municipiul Baia Mare si acest proiect celorlalte trei capitale ale tineretului, pentru ca ulterior sa generam consultarile cu tineretul chiar de Sarbatoarea Castanelor, astfel incat ei sa inteleaga acest proiect si sa participe la realizarea practica a acestuia.

Vom realiza de asemenea si o conferinta intitulata Baia-Mare 2030 raportat la strategia de tineret, lucruri care tin de evolutia orasului in raport cu ceea ce insemna comunitatea tanara a municipiului, pentru ca la mijlocul lunii octombrie sa fie prezentata strategia de tineret a municipiului Baia Mare, un act oficial, respectiv un argument al candidaturii noastre pentru titlul de Capitala Europena a Tineretului pe care il vom depune in fata juriului de la Bruxelles pe 15 noiembrie", a spus Catalin Chereches primarul municipiului Baia Mare.

Artisti de renume national si international, prezenti pe scena baimareana

"Pe scena mare vor canta, in fiecare seara, in deschidere, cate doua trupe locale apoi vor fi artistii relevanti si formatiile. Este vorba despre: Inna, Delia, Andra, Irina Rimes, Smiley si BUG Mafia, Carla’s Dreams, Directia 5, Holograf si altii. Vom avea doi DJ nationali, pe zi si cate un DJ international relevant in fiecare seara. La scena din centrul vechi va canta Gasca Zurli si aici vor fi concerte de muzica veche, folk si folclorica. Fanfara va canta cate o ora in fiecare zi", a declarat primarul municipiului Baia Mare.

After party si zona cu pavilioane langa scena

"Doresc sa facem si un after party, care va fi intre 00:00 si 03:00, dar am in vedere doua locatii si inca nu ne-am decis pe care sa o alegem. Ca si o noutate, langa scena mare doresc sa facem o zona exclusivista, tip loje, cu pavilioane, iar locurile sa poata fi ocupate doar contra cost.Va fi un pachet care se va ridica la aproximativ 150 de lei" a mai adaugat Catalin Chereches.

Un baimarean a snopit in bataie un politist din benesat
Citeste
Atelier de instrumente arhaice in Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.