Cautari disperate: Familia barbatului din Poienile de sub Munte, disparut in Germania, in urma cu patru luni, isi pune speranta in orice informatie

In primavara, DirectMM.ro va prezenta situatia disperata in care se afla o familie de maramureseni din Poienile de sub Munte. Ioan (Ivan) Cauni, in varsta de 50 de ani, isi anuntase venirea in tara, insa nu a mai ajuns.

Familia a initiat un apel pe retelele de socializare, postand mesajul pe mai multe grupuri de comunicare din Maramures si nu numai. Toti cei care aveau informatii au fost rugati sa contacteze familia. "Tatal meu a disparut in data de 27 aprilie 2020, Germania, Bad Saulgau Baden-Wurttemberg. A plecat la magazin pe jos fara acte la el (a avut doar 50 de euro la el). In ultima convorbire cu el, a zis ca merge acasa in Romania si de atunci nu se stie nicio informatie. Politia a fost anuntata, dar nu au aflat nimic. Daca l-a vazut cineva sau l-a luat spre Romania sa ne anunte, orice informatie este de ajutor. Nr. telefon 00491525 3460091", a scris fiul barbatului disparut.

StiriDiaspora.ro a revenit asupra subiectului, scriind, zilele trecute, faptul ca Ivan locuia in Bad Saulgau, landul Baden-Wurttemberg, iar ultima data a fost vazut mergand pe jos la un magazin, pe 27 aprilie, in jurul orei 08.00. A plecat din casa fara acte la el si cu suma de 50 de euro pentru cumparaturile pe care urma sa le faca. In jurul orei 09.00, Ivan l-a sunat pe cuscrul sau si i-a spus sa-si gaseasca un alt muncitor intrucat el pleaca in Romania la sotia lui care era bolnava. "El dorea sa mearga acasa, in Romania, ca sora mea era bolnava. Voia sa mearga acasa urgent, dar cum era cu pandemia nu au circulat masinile, a sunat un consatean si i-a cerut un numar de la cineva care face transport. Acea convorbirea a auzit-o si Politia cum spunea ca vrea sa plece ca ii este sotia grav bolnava si spitalele sunt inchise", a povestit Maria Serban, cumnata lui Ivan, pentru StiriDiaspora.ro.

Cuscrul barbatului l-a intrebat in acea convorbire unde se afla, iar Ivan i-a spus ca este in Lidl la cumparaturi. Dupa doua ore insa, telefonul lui Ivan nu mai suna. Familia a intrat in panica si a luat pas cu pas ultimele informatii pe care le cunosteau. Au sunat la numarul firmei de transport, insa de acolo li s-a spus ca Ivan nu i-a sunat. Noaptea a trecut, incercarile familiei de a-l contacta au fost in zadar, iar a doua zi dimineata a fost alertata Politia. Agentii l-au cautat in spitale, in centrele de arest, au luat haine de ale lui Ivan pentru a le da cainilor sa le miroase si sa ii ia urma, insa fara rezultat. "Autoritatile au dat de inteles ca nu este mort si ca a plecat voluntar. Totodata au mai precizat ca nu este un barbat periculos in sensul ca nu a facut nimic rau: nu a furat, nu a omorat, nu a violat", a mai spus Maria, cumnata barbatului.

Ivan era imbracat ultima data cu pantaloni negri de trening si o geaca gri de trening. Familia barbatului este disperata si este de inteles din moment ce de mai bine de 4 luni de zile nu stiu nimic de acesta. "Nu mai pot cand ii vad ce suparati sunt nepotii si sora mea. A avut probleme de sanatate! S-a consumat enorm cu Ivan ca a disparut. Intr-un cuvant sunt terminati toti. Fata are 15 ani, este la liceu. Baiatul a fost in Romania, insa duminica se intoarce la munca in Germania. Ei au fost plecati multi ani in Germania, insa din luna decembrie s-au mutat in Bad Saulgau", a mai povestit Maria pentru StiriDiaspora.ro. "Ivan lucra de mai multi ani la o firma de prelucrare a lemnului. Familia isi pune toate sperantele in autoritati si in toti romanii care l-au vazut sau care l-ar putea vedea. Pentru orice informatie, oricat de mica ar fi, apelati la numarul de telefon al familiei 0040739575714 sau la Politie. Familia va multumeste prin intermediul nostru pentru ajutor!", a relatat StiriDiaspora.ro.

DirectMM.ro

 

Drumul expres Baia Mare – Satu Mare – Petea si Autostrada Nordului vor fi realizate cu sustinerea Guvernului Orban
Citeste
Coronavirus, 6 septembrie 2020: Maramuresul ajunge la un total de 1.319 cazuri de la inceputul pandemiei (20 noi). In tara, 1.150 cazuri intr-o singura zi
Citeste
Articol preluat de pe directmm.ro. Citeste tot articolul aici.