Drumul expres Baia Mare – Satu Mare – Petea si Autostrada Nordului vor fi realizate cu sustinerea Guvernului Orban

Prezent ieri in Maramures, Ludovic Orban a participat la lansarea candidaturii lui Ionel Bogdan pentru presedintia Consiliului Judetean Maramures, a Danielei Onita Ivascu pentru Primaria Sighetu Marmatiei si a lui Mircea Cirt pentru Primaria Baia Mare. Premierul Romaniei s-a angajat in fata maramuresenilor ca Guvernul liberal va sustine toate proiectele de dezvoltare a judetului Maramures, pe care cei 3 candidati le-au prezentat cetatenilor.

"M-ati invitat sa ma angajez alaturi de Ionel Bogdan, de Mircea Cirt, ca Guvernul va sprijini toate proiectele ambitioase pe care le-au prezentat baimarenilor, respectiv maramuresenilor. Asta e rostul meu aici, sa garantez ca formam o echipa, sa garantez ca aceasta echipa va lucra si pentru Baia Mare si pentru Maramures. Sa garantez ca vom realiza proiecte care sunt extrem de importante, proiecte care pot sa aduca foarte multe beneficii pentru Maramures.", a declarat Ludovic Orban, prezent la lansarea candidatului PNL la Primaria Baia Mare, Mircea Cirt.

Realizarea unor proiecte importante, de mare anvergura, care ar fi legat Baia Mare si Maramuresul de alte judete, precum drumul expres Baia Mare – Satu Mare – Petea sau Autostrada Nordului, au fost amanate prea mult timp, de mai bine de 10 ani. Maramuresenii au nevoie de o administratie liberala, o administratie care sa aduca fonduri europene, dezvoltare si proiecte cu un impact major asupra cresterii nivelului de trai al cetatenilor.

Despre proiectul drumului expres Baia Mare – Satu Mare – Petea, Ludovic Orban a declarat ca: "O perioada nu foarte lunga am fost si ministru al Transporturilor, un an si aproape opt luni, si, cand am ajuns ministru, am aflat ca Guvernul roman impreuna cu Guvernul maghiar, in sedinta comuna, s-au angajat sa realizeze proiectul drumului expres care sa asigure legatura intre Baia Mare si reteaua de transport printr-o autostrada de transport din Ungaria, drumul Petea – Satu Mare – Baia Mare. (…) Am facut licitatie, am semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, am aprobat documentatia tehnico-economica in sedinta de Guvern si am pregatit banii pentru 2009 ca sa realizam acest drum expres. Asta se intampla in 2008. (…) Numai ca, din pacate, din 2008 pana astazi, acest drum expres nu s-a realizat. Poate ca daca atunci ar fi fost votat PNL, foarte sigur acel drum expres era realizat si Baia Mare era conectata la infrastructura de transport european, fiind mult mai atractiva pentru orice investitii. (…) Astazi, eu va garantez ca, daca oamenii aleg bine, ca pana la urma, vox populi vox dei, vocea lui Dumnezeu se exprima prin vointa oamenilor, numai ca oamenii trebuie sa aiba un pic de discernamant. (…) Trebuie sa aleaga intelept, cu discernamant, sa aleaga oameni seriosi, oameni care au facut ceva in viata, oameni care au capacitatea de a dezvolta o viziune de dezvoltare, au capacitatea de a conduce proiecte, programe importante, care au capacitatea de a aduce resurse, care au capacitatea de a pune aceste resurse in folosul oamenilor."

"Si va mai zic inca ceva, cred ca in 2008 s-a vorbit de Autostrada Nordului, nu stiu daca sunteti la curent. De fapt, Autostrada Nordului era in continuarea drumului expres Baia Mare – Satu Mare – Petea, scopul este de fapt sa conecteze Baia Mare cu Suceava, prin Bistrita, Vatra Dornei, actualul Drum National 18. Si acum pot sa va spun ca asa cum se va realiza drumul expres Baia Mare – Satu Mare – Petea, la fel se va realiza si aceasta autostrada a Nordului. La fel se va realiza si aceasta autostrada sau drum expres pentru ca va avea profil de autostrada doar acolo unde traficul impune dezvoltarea unei investitii in regim de autostrada. Asta pot sa va garantez ca se va realiza. Cu o singura conditii, sa aleaga bine oamenii! Si la Baia Mare pe Mircea Cirt, si la Maramures in functia de presedintele al Consiliului Judetean pe Ionel Bogdan", a declarat Ludovic Orban despre realizarea Autostrazii Nordului.

Baia Mare merita sa fie un oras dezvoltat, la nivelul Clujului, al Oradiei sau Sibiului. Acestea sunt doar cateva exemple de orase administrate de primari liberali, care stiu cum sa atraga fonduri europene si care au creat pentru cetateni o infrastructura cu adevarat moderna si la standarde europene.

"Despre Baia Mare, spun doar atat: se poate mai mult, se poate mai ieftin, se poate mai bine, se poate mai repede si se poate mai cu respect fata de oameni! Sa nu isi imagineze cineva ca daca s-a facut ceva in Baia Mare, pentru ca s-a facut ceva, nu ca altcineva n-ar fi putut face. In ceea ce ma priveste pe mine am convingerea ca Mircea Cirt poate sa faca mult mai mult, mult mai repede, mult mai ieftin, mult mai bine si in cadrul unei viziuni a unei conceptii de dezvoltare care sa aduca cu adevarat sansa Baii Mari de a deveni asa cum a spus Mircea, centru regional. Nu e suficient numai sa asfaltezi (…) A inceput asfaltarea, acum in campanie, de zici ca au adunat banii special numai sa asfalteze in campanie! Nu e suficient sa asfaltezi! Degeaba torni asfalt pe strazi daca n-ai o centura, de exemplu, pentru ca tot asfaltul care-l torni pe strazi e facut praf de tot traficul greu care traverseaza Baia Mare, daca nu faci o centura, de exemplu. Aici iti trebuie viziune. Ilie Bolojan, de exemplu, a facut nu un parc industrial, deja il face pe al patrulea", a spus Ludovic Orban.

Ionel Bogdan, candidat PNL la sefia CJ Maramures, Mircea Cirt, candidat PNL la Primaria Baia Mare, si Daniela Onita Ivascu, candidat PNL la Primaria Sighetu Marmatiei, impreuna cu echipa PNL Maramures, vor reusi, incepand din 27 septembrie, sa puna Maramuresul in topul celor mai dezvoltate judete din tara.

*Comandat de PNL, Executat de: SC GENERAL AGENDA MM SRL, cod AEP- 21200012.

Lumea contrabandistilor: Focuri de arma in weekend la frontiera Maramuresului cu Ucraina. Carausii au luat-o la fuga (FOTO)
Citeste
Cautari disperate: Familia barbatului din Poienile de sub Munte, disparut in Germania, in urma cu patru luni, isi pune speranta in orice informatie
Citeste
Articol preluat de pe directmm.ro. Citeste tot articolul aici.