Catalin Chereches anunta proiecte de peste 200 de milioane de euro pentru Baia Mare in 2019-2020

Adaugat in categoria Administratie
catalin-chereches-anunta-proiecte-de-peste-200-de-milioane-de-euro-pentru-baia-mare-in-2019-2020.jpg

REUNIUNEA CONSILIULUI DE ONOARE  Vineri, 1 februarie, la invitatia domnului Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, a avut loc prima reuniune din acest an a Consiliului de Onoare. A fost o intalnire emotionanta la care au fost prezente personalitati ale comunitatii baimarene alaturi de care autoritatea locala doreste sa dinamizeze implicarea celor care s-au dedicat profesional in dezvoltarea orasului in ultimii 50 de ani.

Alaturi de membri consacrati care fac parte din acest for, indragita interpreta de muzica populara Angela Buciu, prof. Andrei Balan, fost inspector scolar general, Viorel Balin, fost presedinte al Tribunalului Maramures, ing. Aurelian Brancusi, ec. Lucian Blaga, ing. Stefan Lupsa, sculptorul Traian Moldovan, col. Constantin Muresan, prof. Ioan Stoicoviciu, Doina Pop, Nicolae Preda si Ioan Pop, Catalin Chereches avut inspiratia sa invite, pentru a consolida Consiliul de Onoare, personalitati precum doamna avocat Ludovica Parvu, doamna Gyongyike Bondi, Cristian Anghel, doamna Rodica Pandi, Dumitru Vraciu, Arpad Virag, dr. Iacob Tataru, Aurel Pantea, prof. Ioan Muresan, Stefan Gonczi, Ioan Dulfu.

Dupa ce le-a multumit pentru ca au acceptat invitatia, primarul a facut o prezentare de exceptie, in prima auditie, a tuturor proiectelor care vor fi finantate din fonduri europene in perioada 2019 – 2020, iar cuantumul acestor fonduri este cea mai consistenta din istoria municipiului, respectiv peste 200 de milioane de euro, suma care va genera si dezvoltare economica si dezvoltare urbana si o considerabila crestere a calitatii vietii.

De asemenea, s-a prezentat spre consultare initiativa de reurbanizare a cartierelor, a incintelor blocurilor de locuit si de amenajare si construire de locuri de parcare la nivelul solului sau parcaje subterane, respectiv supraterane. Proiectul amplu, generos va necesita eliminarea unor garaje, in special a celor improvizate ori construite fara autorizatie ori respectand regulile impuse de catre autoritatea locala, dar acest lucru se va aplica doar acolo unde este strict nevoie si fara a afecta garajele aflate in perfecta legalitate. Catalin Chereches a mentionat clar ca orice pas in directia demolarii garajelor se va face cu respectarea legii, respectiv cu respectarea proprietatii, dar si cu respectarea cetateanului prin discutii individuale cu fiecare proprietar si cu despagubirea onesta a acestora.

O alta chestiune prezentata de primar a fost cea salubrizarii, de care acesta s-a declarat nemultumit.

"Dorim ca aceasta activitate sa fie organizata in cadrul unei societati care sa apartina exclusiv autoritati locale, iar acest lucru se va intampla in viitorul foarte apropiat, nu mai departe de jumatatea acestui an. Trebuie sa schimba radical modul in care se face salubrizarea orasului, respectiv ridicarea deseurilor menajere de la cetateni si de la societatile comerciale, atat din perspectiva costurilor cat si a calitatii. A venit momentul dupa cativa ani in care am devenit un oras mult mai curat si mai ingrijit, sa mai parcurgem o etapa consistenta in evolutia orasului din aceasta perspectiva. Trebuie sa inteleaga cei cu care lucrez ca standardele mele sunt inalte si ma raportez la exemple pozitive pe care le-am asimilat din orasele cu cel mai ridicat grad de civilizatie" a punctat Chereches.

Nu in ultimul rand s-a discutat rezolvarea locuirii ilegale in unele dintre zonele orasului, Craica, Fereneziu, Pirita, Horea – Cuprom sau Zona Garii.

La solicitarea celor prezenti, Catalin Chereches s-a angajat sa realizeze si sa transmita tuturor cetatenilor, spre corecta informare, toate initiativele si proiectele pe care le va implementa in municipiu pana la 1 martie sub forma unui raport amanuntit avand in vedere si tendinta unei parti a presei interesate sau a celor din anumite zone politice de a dezinforma intr-un mod lipsit de orice onoare si bun simt, de fapt, direct vorbind, de a minti cetateanul.

Odata cu reconfigurarea Consiliului de Onoare va demara si renasterea Consilul Local al Tinerilor si a Consiliilor Civice de Cartier, avand in vedere proiectul domniei sale de restructurare a activitatii si structurii Primariei si a servicilor publice, infiintandu-se in primavara acestui an Birouri de tipul primariilor de cartier in care, dupa un program cunoscut de intreaga comunitate, sa-si desfasoare activitatea si primarul municipiului. Acest lucru va avea beneficii multiple pentru baimareni: comunicarea primarului va fi una directa cu baimarenii si va putea veghea la calitatea muncii functionarilor din primarie si a celor care fac lucrari si servicii pentru oras.

Inca o data Catalin Chereches ne-a demonstrat ca viata lui e dedicata orasului, ca e singurul care stie si poate.

 

captura-record-un-automarfar-cu-tigari-in-valoare-de-peste-400000-de-euro.jpg
Captura record: un automarfar cu tigari in valoare de peste 400.000 de euro
Citeste
impact-violent-cu-un-copac.jpg impact-violent-cu-un-copac-1.jpg
Impact violent cu un copac!
Citeste