BILANt OPT LUNI: Peste 900 de controale efectuate de politistii maramureseni pentru combaterea faptelor ilegale in domeniul silvic

Prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori si a faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, depozitarea, prelucrarea si comercializarea lemnului continua sa fie o prioritate a politistilor maramureseni.

In primele opt luni ale acestui an, sub coordonarea specialistilor din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice - Serviciul de Ordine Publica - Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures, au fost organizate si efectuate ample activitati de verificare si control atat in fondul forestier cat si pe drumurile publice sau la punctele de lucru ale unor societati comerciale.

Astfel, in perioada ianuarie - august a.c., politistii maramureseni, sprijiniti de specialisti silvici din cadrul Garzii Forestiere Cluj si din cadrul Directiei Silvice Maramures, au efectuat un numar de 928 de controale desfasurate pe raza intregului judet in scopul verificarii legalitatii exploatarii, transportarii, depozitarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos. Au fost verificate 270 de obiective si peste 2 000 de vehicule si atelaje hipo.

Ca urmare a activitatilor desfasurate in urma sesizarilor din oficiu ale politistilor, ale plangerilor si denunturilor unor organe silvice de specialitate si ale altor persoane fizice, politistii maramureseni au intocmit in perioada mentionata 199 de dosare penale. Din totalul de 104.000 m.c. masa lemnoasa taiata ilegal, cea mai mare parte, respectiv 101.000 m.c. a rezultat dintr-o singura sesizare a organelor silvice facuta la inceputul acestui an cu privire la taieri ilegale din perioada 2005 - 2013. In continuare, politistii desfasoara activitati specifice pentru documentarea intregii activitati infractionale constatate si luarea masurilor legale fata de toate persoanele implicate.

De asemenea pentru neregulile constatate politistii au aplicat 285 sanctiuni contraventionale la Legea Nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, valoarea amenzilor aplicate fiind de aproximativ 700.000 lei, iar ca masura complementara, politistii au dispus confiscarea a 3954,75 mc material lemnos transportat ilegal sau pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de provenienta.
Astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare.

Articolul BILANt OPT LUNI: Peste 900 de controale efectuate de politistii maramureseni pentru combaterea faptelor ilegale in domeniul silvic apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

25 de colete cu tigari abandonate in zona Sarasau. Contrabandistii au sarit in raul Tisa, intorcandu-se inot pe teritoriul ucrainean
Citeste
PERCHEZItII DOMICILIARE: Peste 26.000 de tigari confiscate de politisti la Viseu de Sus si Petrova
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.