Baimareanca infectata cu coronavirus, transportata fara izoleta intre spitale

Noi informatii privind modul in care a fost gestionata situatia baimarencei infectate cu Coronavirus. Un cititor al ActualMM.ro a fost de fata joi, 23 martie, la ora 14:36, in momentul in care baimareanca a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta, transportata fiind de la Spitalul de Boli Infectioase. Pana aici, nimic neobisnuit. Doar ca ce a surprins cititorul nostru este de noaptea mintii.

Mai exact, femeia, care era suspectata de catre cadrele medicale atat din Spitalul de Boli Infectioase cat si de catre cele de la Spitalul Judetean ca ar putea fi infectata cu noul virus, a fost transportata intre spitale cu o ambulanta normala a SAJ Maramures.

Pe imaginile video se observa, intr-adevar, ca personalul de pe ambulanta era echipat corespunzator. Insa faptul ca femeia initial suspectata, mai apoi confirmata ca fiind infectata, a fost transportata fara izoleta denota lipsa de responsabilitate. Asta mai ales in contextul in care, in urma cu mai putin de o luna, un tanar venit din Italia caruia i s-a RECOMANDAT autoizolarea a incercat sa se sinucida. Atunci, un echipaj SMURD cu o autospeciala dotata cu izoleta l-a transportat pe tanar la spital flancati fiind pe tot drumul de catre doua echipaje de Politie.

Daca e sa recitim declaratia managerului Spitalului Judetean cu privire la modul in care s-a gestionat aceasta situatie, tindem sa credem ca acesta spune adevarul, iar cadrele medicale au fost complet protejate in fata unei astfel de amenintari. Din pacate, nu putem spune acelasi lucru si despre angajatii SAJ Maramures care au transportat-o pe femeie.
Vom reveni cu detalii.

Sursa ActualMM.ro.

11.00
Citeste
Sighet – s-a deschis centrul de carantina nr
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.