Sighet – s-a deschis centrul de carantina nr


In cursul zilei de 28 martie a.c. s-a deschis un nou centru de carantina pentru romanii sositi din strainatate. Conform prevederii Ordonantei militare nr. 3 / 24 martie a.c., toti cetatenii romani trebuie sa intre in carantina institutionalizata, indiferent din tara din care vin, din cauza riscului ca acestia sa fie purtatori ai coronavirusului COVID-19.

Astfel ca in Sighet s-a deschis acest nou centru de carantina, la un motel situat la intersectia strazilor G-ra Mociulschi cu Pandurilor.
In acest centru au fost cazati romani veniti din strainatate in ultimele zile si care sunt originari din zona Maramuresului Istoric.

Intre timp, Centrul de carantina nr. 1 de la internatul Liceului Tehnologic "Forestier" din Sighet a fost inchis, toti cei cazati fiind externati, in conditiile in care nu li s-a efectuat cel de-al doilea test. Acestia au primit "liber" de la DSP, primind o hartie in acest sens care le permite libera circulatie, in conditiile OM 3 / 24 martie 2020.

Din pacate, dezastrul si ramas in urma si pagubele generate de catre cei cazati vor trebui suportate de catre autoritatea locala sigheteana. Mormane de de gunoi troneaza atat in internatul liceului, cat si in preajma acestuia. Din pacate, gunoiul din centru nu poate fi ridicat de catre prestatorul de servicii de salubritate, Herodot Grup SRL, din cauza ca este considerat ca fiind deseu periculos .

Se pare ca primarul municipiului Sighet, ing. Horia Scubli, nu este foarte insistent ca acea firma specializata sa vina sa ridice acele deseuri. Cel mai probabil ca, in lipsa de actiune a primarului, va interveni prefectul judetului pentru ca deseurile respective sa fie ridicate. Pana va veni acea firma, deseul "posibil contaminat" este imprastiat de cainii vagabonzi si vant, spre disperarea locuitorilor din zona, carora le este frica sa nu se infecteze din cauza gunoiul care deja musteste.

SURSA FOTO pentru Centrul de carantina nr. 1: Atac la Cenzura

Sursa Sighet247

Baimareanca infectata cu coronavirus, transportata fara izoleta intre spitale
Citeste
Presedintele Liberiei, fostul fotbalist George Weah, a lansat "Cantecul Coronavirusului"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.