Baimarean gasit azi-noapte in padure, beat si cu hipotermie, dupa ce s-a pierdut de grupul de prieteni

ACTIUNE LA FIRIZA  Actiune de salvare azi-noapte in zona Barajului Firiza de la marginea orasului Baia Mare. Salvamontistii au fost alertati prin 112 azi-noapte, in jurul orei 00:00, despre faptu ca un barbat s-a pierdut in padure.

Intregul incident s-a petrecut dupa o petrecere in natura. Barbatul in varsta de 30 de ani, impreuna cu un grup de prieteni, si-au petrecut seara in padure, in zona barajului Firiza. La un moment dat, in timpul unei "mici drumetii", barbatul a fost prins de furtuna si s-a pierdut de grup.

Din cauza conditiilor atmosferice nefavorabile, vizibilitatea a fost redusa si, astfel, barbatul a ajuns intr-o zona din padure greu accesibila. Acesta s-a adapostit de furtuna cum a putut, pana la venirea salvamontistilor si a jandarmilor.

Salvatorii l-au gasit pe barbat descult si cu hipotermie, acesta fiind predat imediat unui echipaj de pe ambulanta.

"Ii sfatuim pe cei care se aventureaza in zone pe care nu le cunosc sa transmita periodic informatii apartinatorilor cu privire la traseul pe care il urmeaza si pe cat posibil sa urmeze marcajele de pe traseele turistice. In cazul in care intervin probleme ii sfatuim sa sune urgent la 112 si sa alerteze echipele de salvare. Fiecare minut este pretios, fiecare informatie pe care o pot transmite salvatorilor le poate salva viata celor care se afla in dificultate!", recomanda salvamontistii maramureseni.

 

ActualMM

Recomandarile jandarmilor maramureseni pentru turistii care se aventureaza in drumetii montane
Citeste
Spitalul Judetean din Baia Mare, in topul national la prelevarea de organe
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.