BAIA MARE: Activitatea societatii de salubrizare, verificata de Politia Locala (FOTO)

Pe langa cele zece camere amplasate in diferite zone din oras, mai multe echipaje ale Politiei Locale din cadrul Biroului Protectia Mediului desfasoara zilnic patrule in zona platformelor gospodaresti de salubrizare.

In acest sens, echipajele Politiei Locale urmaresc desfasurarea activitatilor derulate de societatea de salubrizare, dar si modul in care sunt respectate, de catre persoanele juridice si fizice, regulile de depozitare a resturilor menajere.

Aici, venim si prezentam cazul unui baimarean care a fost surprins, de un echipaj al Politiei Locale, in timp ce depozita deseuri provenite din constructii atat in interiorul pubelei, care este destinata exclusiv deseurilor menajere, cat si langa platforma. Barbatul a primit un avertisment, iar ca masura complementara i s-a cerut sa faca dovada achitarii unui container de la firma de salubrizare, pentru depozitarea si ridicarea deseurilor provenite din constructii. Incidentul s-a petrecut pe Bulevardul Traian, nr. 25, vineri, 20 noiembrie a.c. Cel in cauza, s-a prezentat astazi, 23 noiembrie, la sediul Politiei Locale unde a facut dovada rezervarii unui container destinat pentru deseurile provenite din constructii.

Facem precizarea ca cetatenii / societatiile comerciale, care efectueaza lucrari de constructii, au obligatia de a-si comanda un container, de la o firma de salubrizare, pentru o reciclare corespunzatoare.

Politistii locali din cadrul Biroului Protectia Mediului atrag atentia persoanelor fizice si juridice, care nu depoziteaza selectiv deseurile, ca amenzile, care pot fi aplicate in astfel de situatii, sunt cuprinse intre 500 de lei si 1.000 de lei pentru persoanele fizice respectiv 1.000 si 2.500 lei pentru persoanele juridice.

Foto: Primaria Municipiului Baia Mare

Articolul BAIA MARE: Activitatea societatii de salubrizare, verificata de Politia Locala (FOTO) apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

BUN DE MARAMURES: 31 de produse, primele licentiate
Citeste
Cod QR pe telefonul mobil pentru britanicii care se vor vaccina impotriva Covid-19
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.