AtenTie, Soferi! politistii rutieri, pe urmele conducatorilor auto care se urca beti la volan si care nu folosesc centura

Actiunea SEATBELT a fost in plina desfasurare in aceasta saptamana in judetul Maramures.

Politistii rutieri au urmarit daca soferii si pasagerii respecta obligatia de a utiliza centura de siguranta si a altor dispozitive de fixare omologate. Scopul activitatilor a fost in primul rand de constientizare atat a soferilor cat si a pasagerilor cu privire la utilitatea utilizarii centurii de siguranta: pe langa ca ii fereste de plata unor amenzi, le poate salva vietile in cazul unui impact.

Ieri, 14 martie, politistii din Sighetu Marmatiei, Ocna Sugatag, Targu Lapus si Seini au oprit pentru verificari aproximativ 130 de autoturisme. Pentru neregulile pe care le-au constatat, politistii au aplicat 53 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 15.000 de lei. Totodata, pentru neregulile tehnice pe care le-au constatat, politistii au ridicat cinci certificate de inmatriculare.

Actiunile continua si pe parcursul zilei de azi, deci nu uitati sa folositi centura de siguranta!

14 martie – o zi cu trei persoane depistate de politisti in timp ce conduceau autovehicule fara a avea acest drept sau in stare de ebrietate

Activitatile desfasurate ieri de politisti pe drumurile publice din judet au dus la depistarea a trei persoane care au comis infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice.

La Seini, politistii au oprit aseara, la ora 18.40, un autoturism condus pe strada Cuza Voda din oras. La volan a fost identificat un barbat de 40 de ani, care a prezentat pentru verificari un permis eliberat de autoritatile din Marea Britanie. In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca de fapt barbatul nu este posesor de permis conducere. In cauza s-a intocmit dosar penal si se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, complicitate la savarsirea infractiunii privind fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.
Un alt barbat care a condus un autoturism fara a avea acest drept a fost depistat de politistii Biroului Rutier Baia Mare, pe bulevardul Independentei din municipiu. Baimareanul, in varsta de 36 de ani, avea permisul de conducere retinut din cursul lunii aprilie 2018, cand a comis o alta infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice. Pe numele lui a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile.
Un alt barbat, de 43 de ani, domiciliat in localitatea Oncesti, este cercetat de politisti pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, dupa ce a fost depistat ieri dimineata in jurul orei 09.30 pe raza localitatii de domiciliu, in timp ce conducea in stare de ebrietate. Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentratie de peste 0.40 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Masina distrusa de tencuiala cazuta de pe peretele unui bloc
Citeste
Dupa ce a ranit un biciclist, a parasit locul faptei, dar a fost identificat in scurt timp de politisti
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.