Aproximativ 200 de baimareni manifesta in fata Palatului de Justitie

ACTIUNE PENTRU SORINA PINTEA   Modul in care o parte dintre autoritati, respectiv media, trateaza subiectul retinerii fostului ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, in conditiile in care sufera de o boala autoimuna a infuriat o parte din opinia publica. Familia, speriata de starea de sanatate a celei care a fost pana zilele trecute managerul Spitalului Judetean de Urgenta, a atras in repetate randuri atentia asupra nevoilor medicale pe care Sorina Pintea le are in aceste momente, mai mult, a fost organizata o actiune in aceasta dupa-amiaza prin care aproximativ 200 de cetateni, conform fortelor de ordine, protesteaza pasnic in fata Palatului de Justitie din Baia Mare.

Sorina Pintea a fost diagnosticata anul trecut, in data de 5 noiembrie, cu o boala autoimuna, aceasta luand tratament cu cortizon si cu imunoglobuline inca de atunci.

Va readucem aminte ca sambata, 28 februarie, procurorii DNA au descins in biroul Sorinei Pintea din Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare. Acestia sustin ca fostul ministru a fost prins in flagrant in timp ce ar fi luat mita suma de 120 de mii de lei. Fostul ministrul al Sanatatii a fost retinut initial pentru 24 de ore, instanta acceptand ulteror propunerea procurorilor DNA de a o aresta pe Sorina Pintea pentru 30 de zile.

Instanta este singura in masura sa se pronunte cu privire la vinovatia sau nevinovatia Sorinei Pintea. Familia si apropiatii sunt speriati si acuza public modul in care cei de la Arestul Central al Capitalei o trateaza pe Sorina Pintea care, desi retinuta pentru 30 de zile, ar necesita monitorizare si tratament medical specializat.

Adrian Barbur

Sursa video: Radu Tolas

Protest in strada, la baia mare, pentru sustinerea sorinei pintea
Citeste
Complex de servicii pe strada Progresului, sprijin pentru victimele violentei domestice
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.