Protest in strada, la baia mare, pentru sustinerea sorinei pintea

Protest la Baia Mare pentru sustinerea Sorinei Pintea. Familia fostului ministru i-a indemnat pe oameni sa iasa in strada pentru a-si arata solidaritatea fata de modul in care e tratata Pintea in Arestul Central .

Zeci de persoane s-au adunat in fata Tribunalului din Baia Mare pentru a protesta. Oamenii au venit cu tot felul de mesaje de incurajare a fostului ministru: "Sanatate, Sorina Pintea", "Bolnavului nu i se prescrie puscaria", "Sorina Pintea e bolnava".

Ce spun protestatarii

"Am venit sa o ajutam pe Sorina Pintea sa scape de necazurile pe care i le-au facut procurorii si am vrea sa fie lasata sa traiasca. Totul a fost o inscenare. Sunt 100% sigur. Cei care sunt bolnavi sa nu fie tarati cu catuse, trebuie dusi in salvare, chiar daca sunt vinovati. E bataie de joc ce s-a intamplat", a spus unul dintre manifestanti.

Sotul Sorinei Pintea: "Singura mea dorinta este sa i se asigure asistenta medicala de specialitate"

Familia Sorinei Pintea s-a alaturat grupului de protestatari strans in fata Palatului de Justitie din Baia Mare pentru a-si arata solidaritatea fata de situatia prin care trece fostul ministru al Sanatatii.

foto captura Antena3.ro

Sotul Sorinei Pintea a spus ca singura lui dorinta este ca fostul ministru al Sanatatii sa beneficieze de asistenta medicala de specialitate in arest.

"Am spus cam tot ce aveam de spus referitor la situatia sotiei mele in scrisoarea pe care am transmis-o tuturor care doresc sa o citeasca. Singura mea dorinta si a familiei, a copiilor, a prietenilor, a celor care o cunosc si o iubesc, care stiu ce suflet are, este sa i se asigure asistenta medicala de specialitate, corespunzatoare diagnosticului ei. Cat mai repede. Si maine e prea tarziu, din punctul meu de vedere. Mi-a scris aseara ca evolueaza boala. Oricine poate sa faca ceva in acest sens, de la anchetatori pana la aparatori, de la insitutiile statului pana la medici. Va rog sa faceti ceva pana nu e prea tarziu", a spus sotul Sorinei Pintea.

Sorina Pintea, arestata pentru 30 de zile, fiind suspecta de luare de mita

Sorina Pintea a fost arestata preventiv pentru 30 de zile, fiind suspectata ca a luat mita 10.000 de euro si 120.000 lei, bani ce reprezinta un procent de 7% din valoarea unui contract.

foto captura: Antena3.ro.

Fostul ministru al Sanatatii a fost scos luni si marti din Arestul Central si dus la spital pentru o serie de investigatii, dupa ce a spus ca avea partea stanga amortita si ca nu poate manca. Sorina Pintea a fost dusa in catuse si impinsa de un ofiter de politie in momentul in care a coborat din masina si a intrat in policlinica.

sursa video: Radu Tolas

Politistii maramureseni, impreuna cu Tedi, la Sighetu Marmatiei, in "Scoala sigurantei Tedi"
Citeste
Aproximativ 200 de baimareni manifesta in fata Palatului de Justitie
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.