Ansamblul cosaul din budesti, pe scena targului de craciun din bucuresti

Maramuresul este, din nou, la putere. Atunci cand este vorba despre traditii sau despre traditii strabune, reprezentantii uneia dintre cele mai frumoase regiuni geografice din Europa sunt preferati atunci cand este vorba despre momente artistice.

Coconii Ansamblului Cosaul din Budesti, deja cunoscuti pentru participari la diverse evenimente culturale de mare importanta in tara, vor concerta, in ziua de 6 decembrie, pe scena mare a Targului de Craciun din Capitala.

Ei vor evolua timp de 20 de minute, de la ora 20.00 la ora 20.20, imediat dupa Maria Macovei si Ansamblul de datini si obiceiuri "Dor de la Humor" din Suceava, respectiv in deschiderea lui Nicole Cherry sau a unor artisti precum Iuliana Beregoi, Lora, Elianne sau Connect-R.

Ansamblul Cosaul este nelipsit de la evenimente mari din tara. In plus, la finalul anului trecut, trofeul festivalului de datini si obiceiuri traditionale de iarna "Porniti plugul Feti Frumosi!", editia a 22-a, de la Vatra Dornei. Festivalul a reunit peste 20 de ansambluri, grupuri de colindatori si formatii de uratori din noua judete. Ansamblul din Budesti a prezentat in cadrul festivalului obiceiuri de Boboteaza specifice Vaii Cosaului.

Crin CALAUZ

Comenteaza cu Facebook

O baimareanca si un barbat din dej, cercetati dupa ce au batut trei persoane
Citeste
Bunicii de la caminul de batrani din baia sprie au primit daruri de la elevii colegiului tehnic "anghel saligny"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.