Amenzi de peste 55

Politistii maramureseni au organizat zilele trecute mai multe activitati specifice pentru prevenirea si combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos.
Astfel, incepand din data de 10 aprilie a.c. politistii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, impreuna cu cei din Tautii Magheraus si cei ai Sectiei 4 Politie Rurala Leordina au efectuat controale in fonduri forestiere si pe drumurile publice.
In urma acestor activitati au fost constatate patru infractiuni la regimul silvic. In fiecare caz a fost intocmit dosar penal si sub coordonarea procurorului se continua cercetarile in vederea documentarii activitatii infractionale si luarii masurilor legale.
Totodata, in aceasta perioada, politistii au aplicat 11 sanctiuni contraventionale in conformitate cu prevederile Legii Nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 56500 lei.
Ca masura complementara s-a dispus confiscarea a 215,12 mc material lemnos, cu o valoare totala de peste 65.000 de lei.
Actiunile s-au desfasurat in colaborare cu specialisti ai Garzii Forestiere Cluj si Directiei Silvice Maramures.

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au verificat ieri peste 60 de agenti economici

Ieri, 14 aprilie, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au continuat actiunile pentru verificarea respectarii prevederilor Ordonantei Militare si pentru prevenirea raspandirii COVID-19. De aceasta data au fost verificate 35 de societati comerciale si 30 persoane fizice care desfasoara activitati comerciale pe raza judetului Maramures.

Neregulile constatate au impus aplicarea a 16 sanctiuni contraventionale, cele mai multe pe linia Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si pe linia O.U.G. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 51.500 de lei si ca masura complementara s-a dispus ridicarea de numerar in suma totala de 1.673 lei.

Total bolnavi – 7
Citeste
Autoturism incarcat cu 7
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.