Autoturism incarcat cu 7

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat 7.000 de pachete cu tigari dintr-un autoturism identificat in trafic, marfa ce urma sa ajunga pe piata neagra de desfacere din zona.

Ieri, 14 aprilie a.c., in jurul orei 16.00, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, pe raza localitatii Vadu Izei, judetul Maramures, a unui autoturism inmatriculat in Norvegia.

La observarea patrulei Politiei de Frontiera, soferul a virat brusc pe o strada secundara, fapt pentru care s-a pornit in urmarirea mijlocului de transport. Dupa cateva sute de metri, politistii au observat ca masina marca Citroen a oprit, iar conducatorul auto a iesit din autovehicul si a fugit spre padurea din apropiere.

Politistii de frontiera au somat soferul sa se opreasca insa acesta nu s-a supus, fapt pentru care s-a tras un foc de avertisment in plan vertical, conform prevederilor legale, insa nici de aceasta data nu s-a oprit.

In interiorul autoturismului abandonat au fost observate mai multe colete cu tigari, fapt pentru care s-a luat masura conducerii mijlocului de transport la sediul serviciului, in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii baxurilor descoperite in masina a rezultat cantitatea de 7.000 de pachete cu tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 81.900 lei.

In cauza, se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

De asemenea, autoturismul folosit la transportul tigarilor, in valoare de 20.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Politiei de Frontiera, iar in continuare se fac verificari sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei, in vederea documentarii intregii activitati infractionale si retinerea tuturor persoanelor implicate.

Amenzi de peste 55
Citeste
Doi agenti de politie au refuzat mita oferita de un sofer beat
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.