Acum este timpul fraternitatii: In judetul Maramures in prezent un exercitiu de solidaritate maxima! Noi ajutoare din Italia sunt acum in municipiul Baia Mare!

Acum este timpul fraternitatii: In judetul Maramures in prezent un exercitiu de solidaritate maxima! Noi ajutoare din Italia sunt acum in municipiul Baia Mare!

Un inceput de saptamana plin, in care cantitatile masive de ajutoare primite au fost organizate pentru a fi trimise celor care au nevoie de ele, iar dialogurile cu angajatorii maramureseni pe tema solutionarii problemei locurilor de munca pentru refugiatii din Ucraina care doresc ca se angajeze in Maramures, au fost utile si eficiente, arata autoritatile din Maramures.

Un nou transport de materiale medicale, medicamente si obiecte de stricta necesitate a ajuns azi in Halmeu din partea "Ordinului Ospitalierilor Sfantului Ioan de la Ierusalim" din Chateaurenard – Franta. Este al doilea transport pe care acest Ordin il trimite, precedentul fiind in 12 martie. Toate ajutoarele vor ajunge in Ucraina, dupa ce vor fi selectate si rearanjate de voluntarii din depozitul logistic de la Halmeu, mai arata autoritatile maramuresene.

La Halmeu, luni, a fost zi de munca intensa, pentru a organiza ajutoarele din cele 8 TIR-uri trimise prin bunavointa Forumului German, prin Asociatia Bayerische Kinderhilfe Rumanien. Miercuri, din depozit, vor pleca 7 TIR-uri spre Mukacevo, Ujhorod, Solomonovo, Rahiv si Poroskov, cu sprijinul Rotary Club 2005 Baia Mare. Din depozitul de la Casa Armatei s-au impartit alimente si haine pentru refugiatii care locuiesc de zile bune in Baia Mare. Gratie colaborarii cu ASSOC, locuitorii din Lanusei – Sardinia s-au mobilizat in sprijinul refugiatilor din Ucraina. O delegatie oficiala a administratiei locale din Lanusei a insotit un transport de ajutoare incarcate intr-un autocar, care a ajuns azi in Maramures, mai arata autoritatile maramuresene.

S-a stabilit modul in care vor putea fi ajutate familiile refugiatilor din Ucraina, inclusiv din perspectiva integrarii in comunitatea italiana. Astfel, un grup de 30 de mamici si copii din Ucraina au fost preluati din Punctul de Trecere Frontiera Sighetu Marmatiei si transportati spre Italia chiar cu autocarul cu care s-au adus pachetele cu donatii. O prima intalnire cu marii angajatori din judet a avut loc azi la Consiliul Judetean Maramures, in scopul stabilirii modului de integrare a cetatenilor ucraineni pe piata fortei de munca, arata autoritatile din Maramures.

C.T.

Situatia la frontiera nordica: In judetul Maramures in prezent foarte multi au solicitat oficial azil! 862 ucraineni au intrat in tara in 24 ore, pe la Sighet!
Citeste
RETINUT DE POLITISTI DUPA COMITEREA UNUI FURT CALIFICAT: A furat mai multe bunuri de circa 30.000 de lei dintr-un apartament de pe Garii
Citeste
Articol preluat de pe directmm.ro. Citeste tot articolul aici.