Accidente produse de soferi beti si fara permis la sarasau si la suciu de sus

Aseara, in jurul orei 22.00, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Sarasau au fost sesizati ca pe D.N.19, in localitatea Sarasau, a avut loc un accident de circulatie soldat cu pagube materiale.
La fata locului s-a constatat ca un tanar de 32 de ani, domiciliat in Baia Mare, care conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, a parasit partea carosabila si a intrat in coliziune laterala cu un autovehicul care stationa regulamentar in afara partii carosabile, intr-o parcarea special amenajata.
Intrucat soferul emana halena alcoolica, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,38 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei, unde i-au fost recolate doua probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.
In cauza a fost intocmit dosar penal si se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

Tot ieri, in jurul orei 19.15, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Suciu de Sus au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism. Persoana de la volan si-a continuat deplasarea, motiv pentru care politistii au pornit in urmarirea sa.
La scurt timp, soferul autoturismului urmarit a pierdut controlul directiei de mers iar masina a ajuns in sant. La volan a fost identificat un tanar de 26 de ani domiciliat in comuna Cernesti. In urma verificarilor s-a constatat ca acesta nu detine permis de conducere. Deoarece emana halena alcoolica, tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand valoarea de 0,97 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Orasenesc Targu-Lapus, unde i-au fost recoltate doua probe biologica.
In cauza se fac cercetari privind savarsirea infractiunilor de conducere a unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice si conducere a unui autovehicul fara permis de conducere.

65 de sanctiuni contraventionale, de circa 115
Citeste
Maramures – 57 de cazuri, 306 cazuri noi de imbolnavire, total – 9
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.