65 de sanctiuni contraventionale, de circa 115

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne politistii locali si ale Ministerului Apararii Nationale au executat, in ultimele 24 de ore, pe raza judetului Maramures, in sistem integrat 57 de misiuni.

Au fost angrenate 115 efective care au actionat cu 31 mijloace de mobilitate pentru paza locatiilor de carantinare, verificarea persoanelor aflate in evidente cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu, fluidizarea circulatiei rutiere si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor care au venit in tara, depistarea si identificarea persoanelor care se sustrag masurii de izolare la domiciliu, mentinerea ordinii si sigurantei publice, verificarea respectarii de catre societatile comerciale si persoanele fizice autorizate a interdictiilor impuse prin ordonantele militare.

Au fost verificate peste 240 de persoane cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu.

Au fost preluate de la punctele de trecere a frontierei de stat si introduse in carantina institutionalizata 14 cetateni veniti in tara din state situate in zona rosie de risc.

S-au aplicat 65 de sanctiuni contraventionale in valoare de 114110 lei pentru nerespectarea prevederilor legislatiei in vigoare. Pe timpul executarii misiunilor au fost depistate, identificate si sanctionate contraventional 55 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasarii in afara locuintei/gospodariei, in conformitate cu prevederile Ordonantei Militare nr.3/2020.

La nivelul Centrului Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei Maramures sunt centralizate date referitoare la 16 locatii de carantinare.

In izolare la domiciliu sunt 127 persoane, statistica ce include si membri familiei. Se afla in carantina 366 cetateni veniti din state situate in zona rosie si care in conformitate cu procedurile stabilite au fost introduse in carantina institutionalizata. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta face apel la cetateni sa respecte prevederile ordonantelor militare, normele de igiena si de distantare sociala/fizica recomandate de catre specialisti, purtarea mastii sau a alto materiale vestimentare pentru acoperirea gurii si nasului in spatiile publice.

Informatiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sanatate, numarul de teste sunt comunicate la nivel central de catre Grupul de Comunicare Strategica.

Accident la Sarasau, provocat de un sofer baimarean cu o alcoolemie record: 1,38 mg/l alcool pur in aerul expirat
Citeste
Accidente produse de soferi beti si fara permis la sarasau si la suciu de sus
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.