Accidente din cauza alcoolului, conducere fara permis, viteza, sanctiuni aplicate soferilor certati cu legea

76 de sanctiuni aplicate sambata de politistii Serviciului Rutier: politistii Serviciului Rutier Maramures au actionat sambata pe drumurile publice de pe raza judetului folosind aparatura radar din dotare. Au fost oprite pentru verificari mai multe autoturisme conduse pe D.N.1C Seini – Baia Mare – Somcuta Mare, D.N. 18 Baia Mare – Sighetu Marmatiei, D.J. 186 Vadu Izei – Bogdan Voda.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 76 de sanctiuni contraventionale. 54 dintre acestea au fost aplicate soferilor care au condus cu viteza peste limitele legale. Valoarea amenzilor aplicate a depasit 86.000 de lei.
Totodata, ca masura complementara, politistii au dispus retinerea a 16 permise de conducere si retragerea a patru certificate de inmatriculare.

Actiuni la Tautii Magheraus si Viseu de Sus – la finalul saptamanii trecute, si politistii din Tautii Magheraus si Viseu de Sus au desfasurat activitati pe drumurile publice pentru prevenirea accidentelor de circulatie si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

In urma activitatilor desfasurate pe raza celor doua orase, politistii au aplicat 48 de sanctiuni contraventionale, au retinut un permis de conducere si au retras 10 certificate de inmatriculare .
Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 25 000 de lei.

Fara permis si in stare de ebrietate, conducea un autoturism neinmatriculat

Ieri, 20 octombrie, la ora 03.30, politistii din Somcuta Mare au intervenit la un accident de circulatie soldat cu avarierea a doua autoturisme. Politistii au constatat ca un tanar de 22 de ani, din judetul Salaj, care conducea un autoturism pe D.N.1C, pe directia Baia Mare – Dej, intr-o curba la dreapta a pierdut controlul directiei de mers, a derapat si a patruns pe contrasens unde a intrat in coliziune cu un autoturim condus de un barbat de 36 de ani din Baia Sprie.
Testarea cu aparatul etilotest a relevat ca tanarul care a patruns pe sensul opus avea o aloolemie de 0.49 mg/l alcool pur in aerul expirat. Totodata s-a stabilit ca acesta nu poseda permis de conducere iar autorizatia de circulatie provizorie a autoturismului condus era expirata. Barbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.
Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, conducerea unui vehicul neinmatriculat si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

O plimbare cu ATV- ul transformata intr-o tragedie

O tanara care s-a deplasat cu un ATV a ajuns la spital dupa ce vehiculul pe care-l manevra a ajuns intr-un podet si apoi intr-un gard de beton. Aceasta nu detine permis de conducere iar ATV-ul nu era inregistrat.
Ieri dupa-amiaza, la ora 18.40, politistii din Targu Lapus au intervenit la un accident de circulatie produs pe raza localitatii Copalnic Manastur. O baimareanca de 30 de ani se deplasa cu un ATV, iar intr-o curba la stanga a pierdut controlul asupra directiei de mers, a parasit partea carosabila, s-a izbit de un podet si apoi de gardul din beton al unui imobil.
Tanara a suferit leziuni corporale si a fost transportata la spital unde a ramas internata sub supraveghere medicala. Verificarile politistilor au relevat ca aceasta nu detine permis de conducere, iar ATV-ul era neinmatriculat.
Se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de conducere fara permis, conducerea unui vehicul neinmatriculat si vatamare corporala din culpa.

Este complicat si dificil sa conduceti in stare de ebrietate. Iar consecintele le suporta uneori cei care se deplaseaza regulamentar!

Politistii din Seini au intervenit sambata la un accident de circulatie cu victima, produs sambata in localitatea Viile Apei.
Verificarile efectuate au relevat ca un satmarean de 47 de ani, care conducea un autoturism, a patruns pe contrasens si a acrosat un tractor agricol condus regulamentar de un barbat de 52 de ani. In urma impactului, o pasagera din autoturism a suferit leziuni corporale si a fost transportata la spital pentru ingrijiri medicale.
Cei doi conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, constatandu-se ca barbatul care a condus autoturismul avea o concentratie de 0.92 mg/l alcool pur in aerul expirat.
In cauza se efectueaza cercetari privind savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul cu alcoolemie peste limita legala si vatamare corporala din culpa.

Cu permisul suspendat, transporta ilegal material lemnos

Ieri, 20 octombrie, politistii din Tautii Magheraus care efectuau serviciul de patrulare pe raza de competenta, au oprit pentru control o autoutilitara care transporta material lemnos in localitatea Cicarlau.
Cu ocazia verificarii documentelor necesare transportului, politistii au constatat ca termenul de valabilitate al avizului de insotire a materialului lemnos era expirat si ca exista suspiciunea ca in autovehicul era o cantitate mai mare de material lemnos decat cea mentionata in inscrisuri.
A fost solicitata prezenta specialistilor din cadrul Ocolului Silvic Tautii Magheraus, care au constat ca in autovehicul se afla cantitatea de 9 m.c. material lemnos, in aviz fiind inscrisa cantitatea de 6.0 m.c. lemn foc fag.
Intreaga cantitate de material lemnos a fost ridicata in vederea confiscarii. Totodata verificarile politistilor au relevat ca barbatul, in varsta de 55 de ani, avea dreptul de a conduce suspendat. Acesta a fost amendat conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice si va fi cercetat pentru comiterea infractiunii de conducere fara permis.

Cornuri cu mucegai pentru elevii de la o scoala din Baia Mare
Citeste
Se cauta proprietarul unui portofel
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.