12.000 de copii din corurile Cantus Mundi sarbatoresc "Ora Pamantului" in 85 de localitati din Romania

Sambata, 30 martie, Programul National Cantus Mundi organizeaza, la nivel national, evenimente muzicale cu ocazia "Orei Pamantului", in intervalul orar 20:30 – 21:30. Peste 12.000 de copii si tineri din corurile Cantus Mundi se vor reuni sub sloganul international al World Wide Fund for Nature – "Conecteaza-te cu natura! Acum este momentul sa actionam!".

Sarbatorirea "Orei Pamantului" initiata de Cantus Mundi se va desfasura simultan in 85 de localitati din 33 de judete din tara: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea si Vrancea.

In judetul Maramures, "Ora Pamantului 2019" va fi sarbatorita de peste 600 de copii din corurile Programului National Cantus Mundi astfel: peste 100 de copii vor canta in curtea Scolii Gimnaziale "George Cosbuc", simultan cu 500 de copii din Baia Sprie, care se vor reuni in fata Bisericii greco-catolice "Sfanta Maria". Copiii si tinerii, alaturi de coordonatorii corurilor, familii si prieteni, vor canta pentru a aduce naturii si maramuresenilor mesajul lor de implicare si responsabilitate. Incepand cu ora 20:30, corurile de copii Cantus Mundi vor interpreta cantece special selectate pentru acest moment si, in acelasi timp, se va intrerupe iluminatul in zonele de organizare ale evenimentelor.

"Copiii Romaniei vor canta intr-un glas pentru sanatatea Pamantului. Cantus Mundi este cel mai mare organizator de evenimente muzicale in cadrul Earth Hour 2019, actiunile corale desfasurandu-se in 81 de localitati. Este un efort imens pe care echipa Madrigal-Cantus Mundi il face si ii chemam alaturi de acesti minunati copii pe toti cei care inteleg ca Romania se va schimba prin vocile acestora.", a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera "Madrigal – Marin Constantin".

Cea de-a patra editie a evenimentului "Ora Pamantului" realizata de echipa Cantus Mundi se va desfasura sub egida WWF, organizatie care a lansat acest proiect in 2007, reusind sa mobilizeze comunitati din peste 180 de tari.

Lista evenimentelor "Ora Pamantului" organizate de catre Programului National Cantus Mundi va fi actualizata pe pagina de Facebook Cantus Mundi Romania periodic.

Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si derulat cu sprijinul membrilor Corului National de Camera "Madrigal – Marin Constantin". Dupa 8 ani de activitate, Programul National Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.150 de coruri. 43.000 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

 

Despre Earth Hour

 

Earth Hour a aparut ca un raspuns la o intrebare simpla: cum ii putem determina pe oameni sa constientizeze una din cele mai mari amenintari actuale, schimbarile climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizata intr-o campanie care promova un gest pe cat de simplu, pe atat de puternic: stingerea luminilor. Se intampla pe 31 martie 2007, la Sydney, cand 2 milioane de case si sedii de companii australiene au stins luminile timp de o ora, Ora Pamantului. In prezent, comunitatea de sustinatori Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de orase, din peste 180 de tari. Detalii pe www.ora-pamantului.ro sau pe www.earthhour.org.

Parteneri media nationali: Digi24, Digi Life Romania, Digi World Romania, Digi Animal World

Partener media regional: TVR Iasi

Parteneri media locali: Mesager de Constanta, Radio Constanta, Dezvaluiri.ro Constanta, Curierul de Iasi, Iasi4u.ro, Actualitati Arad, Revista de Alba, Alba Carolina TV, Alba7.ro, Jurnalmm.ro, Radio Sighet, ActualMM.ro, Graiul Maramuresului, Kiss FM Baia Mare, Ziarul Faclia Cluj, Cluj.com, Inima Bacaului, Jurnal de Bacau, Mesagerul FM Bacau, Redactia Crisana, Mesagerul de Sibiu, Stiri de Sibiu.

Parteneri organizare: WWF Romania, Promenada Mall, Opera Comica pentru Copii, Circul Metropolitan Bucuresti, Casa Memoriala "Tudor Arghezi – Martisor", Muzeul National al Literaturii Romane, Gasca Chitara Grozavesti

Descinderi ale mascatilor in borsa
Citeste
FOTO: Elevii au participat la o actiune de plantare a pomisorilor la Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.