Ziua Pompierilor din Romania, sarbatorita la Baia Mare

13 SEPTEMBRIE  Pompierii maramureseni au sarbatorit astazi, 13 septembrie, Ziua Pompierilor din Romania. Momentul a fost marcat printr-un ceremonial militar, care s-a desfasurat la sediul I.S.U. Maramures.

La festivitate au participat reprezentanti ai Institutiei Prefectului, Consiliului Judetean, primariei, sefi si comandanti ai unitatilor apartinand Sistemului National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, cadre active si in rezerva ale inspectoratului.

In cadrul ceremoniei au fost avansati in gradul urmator 1 ofiter si 5 subofiteri, s-au acordat diplome de merit si a fost depusa o coroana de flori la statuia eroului pompier- capitan Pavel Zaganescu.

Elevii Scolii Gimnaziale "Octavian Goga"din Baia Mare au depus flori la statuia lui Gheorghe Pop de Basesti, fruntasul Marii Uniri, al carui nume il poarta unitatea noastra si la statuia capitanului Pavel Zaganescu.

La final, dupa defilarea detasamentului de onoare compus din cadre ISU Maramures si dupa onorul prezentat de Fanfara Municipala Baia Mare, militarii Detasamentului " Capitan Marchis Adrian" Baia Mare au desfasurat exercitii demonstrative in curtea subunitatii, aplaudati de copiii si elevii prezenti, pentru ca

13 septembrie a fost si o "zi a portilor deschise", dedicata celor mici, care au avut ocazia de a vedea, de aproape, tehnica de lupta noua a pompierilor maramureseni.

 

Informatii furnizate de ISU Maramures

Ziua Pompierilor a fost marcata si in Baia Mare
Citeste
Proiect editorial #CyberFiles: cele mai importante atacuri cibernetice petrecute la nivel mondial
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.